Päeva kõrghetked tabavad hüljatud nõukogudeaegses vanglas ja nõukogude transpordilennuki piloodi-istmel.

Pankrannik ja militaarne Paldiski

Võtke suund Tallinnast välja Tabasalu poole ja sõitke mööda Klooga maanteed linnast välja - meri kulgeb nähtamatuna teist paremal kogu selle aja. Lõpuks jõuate Türisalu pangale ja alles seal see meri nähtavale ilmubki.

Hoidke ennast pangaservast piisavalt eemal!

Sügisvärvid

Järgmine peatus Keila-Joal pakubki Eesti kõige romantilisema joa kõige romantilisema aastaaja vaatepilte. On lehtede langemise tippaeg, puud on nii värvilised kui veel olla saab. Mõne nädala pärast on kindlasti juba hoopis lagedam.

Ronige joa alla ja leidke tee rohu vahelt päris joa juurde, kus saab teha endast parimad pildid langeva vee keskel.

Edasi liikudes peatuge allveelaevnike õppekeskuse juures. Põnevust lisab see, et sisse ei saa – pidi olema tähtis ja natuke salajane objekt. Räägitakse tuumareaktoritest ja Vene sõjaväe lahkumisest, kuidas pärast sõjaväeobjekte likvideeriti ja mis sai tuumareaktoritest edasi. Praegu puhkavad reaktorid metallplaatide ja betoonsarkofaagiga kaetult veel vähemalt viiskümmend aastat, enne kui nendega midagi ette võetakse.

Один из блок постов
Маяк

Kui nälg hakkab näpistama ja kodus pole piknikukorvi kaasa tehtud - ega sügisel teab mis mõnus murul istuda ei olegi - siis söögipaus on hea teha Peetri Tolli trahteris.

Euroopa kümne kõige erilisema ranna hulka arvatud helesinine laguun Rummu karjääris on ka kindlasti peatust väärt. Ilmselt on tegemist Eesti ühe kõige enam pildistatud paigaga.