Leigo Järvemuusika festival toimub juba sel nädalalõpul, 5. ja 6. augustil Otepää külje all Lutike külas. Üles astuvad parimad koosseisud ja maailmatasemel solistid: Estonian Voices, Järvi Instrumentalists, Estonian Cello Ensemble, Kremarata Baltica, Miina Järvi, Mari Poll, Elina Shimkus, Koit Soasepp, Helen Lepalaan jt.

5. augusti esimese kontserdi kell 17 annab vokaalgrupp Estonian Voices Kadri Vooranna juhtimisel. Ettekandmisele tulevad Veljo Tormise ja Arvo Pärdi teostest inspireeritud seadeid.

Kell 19 alustab oma kava noortest Järvidest koosnev ansambel Järvi Instrumentalists, kantakse ette Ástor Piazzolla süit „Aastaajad“.

Kell 20.30 tuleb publiku ette Estonian Cello Ensemble, nende kavas on eesti muusikast Tõnu Kõrvitsa „Kellä“, Veljo Tormise süit filmimuusikast „Kevade“, Heino Elleri „Kodumaine viis“, samas veel Aleksandr Žedeljovi, Hatšaturjani, Gershwini teosed.

5. augustil on õhtu tipphetkeks kuulsa kammerorkestri Kremerata Baltica esinemine. Esitatakse Arvo Pärdi teoseid "Tabula Rasa" ja "Te Deum".

Laupäeval, 6. augustil alustab kell 17 kaheksaliikmeline Arsise kellade ansambel. Selle kunstiline juht on Aivar Mäe, kes ka ise kaasa mängib. Kell 19 algab ansambli Järvi Instrumentalists gala.

Laupäeval kell 20.15 saab kuulata Wolfgang Amadeus Mozarti aariaid ooperitest „Figaro pulm“, „Võluflööt“ ja „Idomeneo“. Soliste saadab Leigo Festivaliorkester, mille on kokku pannud ja mida juhatab Risto Joost. Festivaliorkester esitab samal õhtul ka Mozarti sümfoonia nr 41 („Jupiter“) ning koos Voces Musicalesega Mozarti teose "Ave verum corpus", ettekandmisele tuleb ka Mozarti „Requiem".

Leigo Järvemuusikalt saadud pika järelmaitsega jõuline emotsioon on midagi kaugelt rohkemat kui tavaline piknik grüünes grillvorstide ja roosa veiniga, teisalt on see võimalus pääseda kontserdimaja krabisevast õhkkonnast keskkonda, kus looduse värvid, valgused ja helid võnguvad ajatule muusikale kaasa.

Kui on sel suvel soov leida võimalus kuulata kõige kaunimalt kõlavat klassikalist muusikat kaunis looduslikus keskkonnas, siis on just Leigo Järvemuusika see, kuhu tulla.

Mõlema kontserdipäeva lõpetab Leigole omane tule ja valguse vaatemäng.