Alatskivi Vanavara Laat: VANAD HEAD ASJAD

Peipsi suvises idüllis kohtuvad sel nädalavahetusel Eesti ühel suuremal vanavara laadal Eesti parima valikuga vanamööbli, raamatute, antiigi ja muidu ilusate asjade ning looduskaupade müüjad ning sisustajad-aardejahtijad.
Laat saab hoo sisse 16. juulil hommikul kell 9.00 Alatskivil vallamaja esisel platsil ning kauplemine käib õhtuni.

Tänavune laat on varasemast kirjuma meelelahutusprogrammiga. Vallamaja hoovis töötab aurumasin, kell 13.00 esineb ansambel Vanaviisi.

Ostjatele ja muidu uudistajatele on pääse laadale on üks euro, lastele on laat tasuta!


Võsu Jazz ja aiakontserdid

Laupäeval, 16. juulil kell 12-23 on Võsul avatud paljud aiad - ent see ei ole lihsalt järjekordne hoovikohvikute päev. Sel aastal on alapealkirjaks Aiakontserdid - festivali kontserdid toimuvad Võsu ilusamates aedades!
Võsu Jazz’i märksõnadeks on suvi, kõrgetasemelised muusikud, kaunid koduaiad, hea toit ning maagiline õhkkond.
Festivali peaesineja on Byu Synthesis Gig Band (USA), veel astuvad üles
Olav Ehala ja nele-Liis Vaiksoo, Sofia Rubina, lisanduvad eelmise aasta lemmik saksofonist Deniss Pashkevich ning Eddie Hultén (Rootsi).

Kõik kontserdid on tasuta!
Rohkem infot leiab siit.

Võsu Jazz 2015

Tallinna Merepäevad avatakse maal, õhus ja vees

Reedel, 15. juulil saavad alguse tänavused Tallinna Merepäevad, mis prognooside kohaselt toovad nelja Tallinna sadamasse enam kui 130 000 inimest. Merepäevade külastajaid ootab kolme päeva jooksul ees tihe programm koos kontsertide, meretegevuste ja erinevate töötubadega. Samuti oodatakse pealtvaatajaid uudistama suurt mereparaadi, mille raames liiguvad suured ja väiksemad laevad Piritalt Vanasadamasse.
Mereparaad algab reedel kell 19.00 ja suundub Piritalt Vanasadamasse.
Mereparaadi saadab Piritalt teele Pritsu Brass, maadmööda liigub paraadiga kaasa SEBE retrobusside rongkäik.
Paraadi soovitame jälgida Pirita promenaadilt, Vanasadama kruiisialalt ja Linnahalli juurest.
Avakontsert algab kell 20.00 kruiisikai laval, avakõne merelt peab Taavi Aas.
Kell 22.30 esineb Pirita jahisadamas laeva peal Singer Vinger.
Suur mereparaad saab reedel alguse Pirita jahisadamas kell 19.00, mil Vanasadama poole asub teele ligi 80 veesõidukit. “Eelmisel aastal tehti mereparaadi esimest korda ja oli näha, et see meeldis nii rahvale kui meremeestele,” rääkis tänavuse mereparaadi juht Lauri Väinsalu. “Just sellel põhjusel otsustasime ka sel aastal mereparaadiga jätkata ja loodame, et see muutubki traditsiooniks hõlmates aastast aastasse üha enam laevu. Hea meel on ka selle üle, et oleme saanud pakkuda merepäevade külastajatele võimalust merereisi nautida ja loodame, et see võimalus avaneb edaspidi veelgi rohkematele merepäevade külastajatele,” sõnas Väinsalu. Tema sõnul on selleaastane mereparaad eriline ka seetõttu, et õhus liituvad paraadiga Skydive Estonia langevarjurid, kes annavad paraadile veelgi suurema mõõtme. Mööda maad saadab paraadi SEBE retrobusside rongkäik.

Tallinna Merepäevad

Mereparaadis liiguvad laevad kolonnides, juhtlaevaks on kaunis rootslanna Vega, paraadi saadab Eesti enda teenekas jäälõhkuja Tarmo. Pirita muulilt läkitab paraadi teele Tallinna Tuletõrjeühingu puhkpilliorkester Pritsu Brass. Paraadi on võimalik jälgida Pirita promenaadilt, Vanasadama kruiisialalt ja Linnahalli juurest. “Kutsume kindlasti kõiki linnakodanikke üles mereparaadi vaatama,” sõnas Väinsalu.

Pärast mereparaadi oodatakse kõiki Tallinna Merepäevade külastajaid avakontserdile kruiisialale, kus tulevad lavale Metsatöll, Siiri Sisask, Meelis Hainsoo, Üle-eestiline Noorte Sümfooniaorkester, dirigeerib Jüri-Ruut Kangur. Enne kontserti aga peab merelt kõne Tallinna Merepäevad 2016 korralduskomisjoni esimees ja Tallinna abilinnapea linnapea ülesannetes Taavi Aas. Oma meresõiduki olemasolul on võimalik avakontserti vaadata merelt.

Avapäeva lõppakordi annab Pirita akvatooriumis vana hea Singer Vinger, kelle lavaks on seekord laev Svanhild. Õhtu lõpetab ilutulestik.

Tallinna Merepäevad 2016 toimuvad 15.-17. juulini kokku neljas sadamas: Vanasadam, Lennusadam, Pirita jahisadam ja Noblessneri sadam.