TEADUSKESKUS AHHAA (Sadama 1, Tartu)

AHHAA peaeesmärk on tutvustada laiemale avalikkusele teadust võimalikult huvitaval ja praktilisel moel. Põhiline lähenemine on „käed külge” meetodil näitused, kuid tegutseda saab ka planetaariumis, töötubades ja teadusteatris. Kaks korda aastas avatakse AHHAA-s täiesti uus näitus: kuni 3. novembrini 2019 ootab külalisi kosmose vallutamise ajalugu ja tulevikku tutvustav väljapanek „Ahhaa, võidujooks kosmosesse!” AHHAA-sse on oodatud igas vanuses külastajad, et veeta sisukas ja tegutsemist täis päev.


KIEK IN DE KÖKI KINDLUSTUSTEMUUSEUM
(Komandandi tee 2, Tallinn)

Kindlustustemuuseum moodustab üle 500 meetri pikkuse muuseumikompleksi, kuhu kuuluvad salapärased maa-alused bastionikäigud, neis asuv Raidkivimuuseum ning neli torni: Kiek in de Kök, Neitsitorn, Tallitorn ja Lühikese jala väravatorn. Muuseum annab ülevaate kunagisest sõjapidamisest, katkust ja näljahädadest ning tutvustab kuritegusid ja karistusi keskaegses linnas.
Neitsitorni suurepärase vanalinnavaatega kohvik pakub nii ajaloolist kui kaasaegset menüüd. Avatud on erinäitus „Dannebrog ja Eesti 1219–2019”. Väljapanek annab ülevaate Lindanise lahingust ja selle eelloost, samuti Taani võimuperioodist Eestis aastatel 1219–1227 ja 1238–1346 ning sel ajal valitsenud Taani kroonitud peadest.

Kasuta külastamisel koodi Delfi2019 ning osale Kalamaja muuseumi perepiletite loosimises.


TALLINNA LINNAMUUSEUM
(Vene 17, Tallinn)

Tallinna linnamuuseum tutvustab keskaegses kaupmehemajas Tallinna ajalugu muinasaja lõpust kuni Eesti taasiseseisvumiseni. Aastatel 1963–65 muuseumiks restaureeritud hoone ajalugu ulatub tagasi 14. sajandisse, praeguse ilme sai see aastail 1997–2000. Suvel on hea võimalus tutvuda näitusega „Kogu ja lugu. Langebrauni portselan Priidu Nõmme erakogus”. Näitusel on esmakordselt avalikult eksponeeritud teadaolevalt maailma suurim Langebrauni erakollektsioon. Samuti on avatud väljapanek „Linnusest linnaks. Taanilinna sünd 800 aastat tagasi”. Kui vana on Tallinna alade asustus? Millal saab linnast linn? Näitus annab arheoloogiliste andmete põhjal detailse ülevaate taaniaegsest Tallinnast.

Kasuta külastamisel koodi Delfi2019 ning osale Kalamaja muuseumi perepiletite loosimises.


FOTOMUUSEUM
(Raekoja 4/6, Tallinn)

Fotomuuseum on Eesti fotograafia ajaloo lõimumispunkt, kus talletatakse ja mõtestatakse Eesti fotograafiakultuuri selle muutumises. Avatud on näitused „Linn hämaruses – öövaateid Tallinna linnamuuseumi kunsti- ja fotokogust” ning „STODOM. Tähekombinatsioon, mis muutis Eesti fotograafiat”.

Heida pilk peale näitusele „Peeter Tooming 80” ja Theo Efrose väljapanekule „Esimene”.

Kasuta külastamisel koodi Delfi2019 ning osale Kalamaja muuseumi perepiletite loosimises.

LASTEMUUSEUM MIIAMILLA (L. Koidula 21C, Tallinn)

1937. aastal Kadrioru lastepargi peahooneks ehitatud värvikas muuseumis on lastele ja peredele loodud mänguline keskkond, kus kogeda ja õppida. Lapsed saavad väljapanekus olevate esemetega mängida ja pea kõike katsuda. Nälga kustutab Rohujuure kohvik.

Kasuta külastamisel koodi Delfi2019 ning osale Kalamaja muuseumi perepiletite loosimises.

PEETER I MAJA (Mäekalda 2, Tallinn)

Kadrioru lossi- ja pargiansambli nurgakivi Peeter I maja on Tallinna vanim muuseum, mis avati 1806. aastal. Endine rootsiaegne suvemõis oli aastatel 1714–1723 Vene keisri Peeter I peamine residents Tallinnas. Muuseumis on ainulaadsed esemed, mis ümbritsesid siin viibivat Vene keisrit igapäevaelus.
Kogu suve jooksul toimuvad kolmapäeviti eriekskursioonid „Peeter I aegne Kadriorg”. Vaata täpsemalt SIIT.

Kasuta külastamisel koodi Delfi2019 ning osale Kalamaja muuseumi perepiletite loosimises.


TALLINNA VENE MUUSEUM
(Pikk 29A, Tallinn)

Tallinna vene muuseumi fookuses on Tallinna vene kogukond ja Eesti vene kultuur. Avatud on näitus „KOOLITUND, VAHETUND: vene haridus Tallinnas 1715–1944”, mis tutvustab siinse venekeelse hariduse ajalugu. Näitus „Dialoogid kunstnikuga: Kuzja Zverevi maalid ja graafika” esitleb Narva kunstniku Vladislav Kuznetsovi (1961), kunstnikunimega Kuzja Zverevi mitme aasta töid.

Kasuta külastamisel koodi Delfi2019 ning osale Kalamaja Muuseumi perepiletite loosimises.

Jaga
Kommentaarid