Koos sotsiaalmeedia järjest suurema leviku ja üha olulisema kohaga inimeste elus on paljud valmis nii enda kui teiste eluga riskima hea selfie ehk eneka nimel.

On murettekitav, et sel aastal on selfie’t tehes juba saanud surma 24 inimest, nende hulgas näiteks mees, kes tegi endast pilti härjajooksu ajal Hispaanias.


Nüüd on asunud populaarsed turistiaktsioonid selfie-pulki ära keelama: Disney teemapark on seda juba teinud, kartuses, et inimesed võivad lõbusõitude ajal kas ennast või teisi nendega vigastada. Pekingis asuv Keelatud Linn tegi seda samuti - nemad kardavad, et hoolimatult selfie-pulkadega vehkivad turistid lõhuvad mõne antiikse eseme. Sama on juba varasemalt teinud MOMA New Yorgis ja Louvre Pariisis. Lake Taho pargis Ameerikas on selle töötajad korduvalt pidanud turistidele meenutama, et kohates karu, et tohiks hakata selfie’t tegema - jah, inimesed teevad seda tõesti! - sest see eeldab karule selja keeramist, mis kohe kindlasti ei ole selles olukorras tark mõte.


Ka on mitmed muusikafestivalid ja spordiürituste korraldajad keelanud selfie-pulgad, sest lisaks kõigele muule varjavad need ka teiste vaatajate eest laval või väljakul toimuvat.

Paljud selfied jäävad küll tegemata, kuid ehk saab päästetud nii inimesi, emotsioone kui lihtsalt hulk tervet mõistust.