Guatemalasse viis elu meid tänu juhuslikult silma jäänud soodsatele lennupiletitele, mille pikemalt mõtlemata ära ostsime. Piletid ostetud, taipasime, et ega me suurt sellest riigist ei tea, peale selle, et see asub kusagil Kesk-Ameerikas. Peale mõningast internetis surfamist ja uurimistööd saime aga rõõmuga tõdeda, et looduskauneid kohti ja armsaid linnakesi on seal avastada küll ja veel. Kuna reisi pikkus oli ligi kaks nädalat, otsustasime, et mõistlik on rentida auto ja teha riigile ring peale.

Selleks, et Guatemalasse jõuda, lendasime kõigepealt Tallinnast Amsterdami, kus meil oli lendude vahel piisavalt aega, et õnnestus mõne tunni ka jalgratasterohke Amsterdamiga tutvuda.

Järgmine lend viis meid Amsterdamist Mehhikosse. Lämbes México lennujaamas oli paar tundi sagimist ja sehkendamist, et Guatemala lennule jõuda. Viimasel hetkel muutus ka lennuvärav, mistõttu pidime asjad kaenlas lennujaama ühest otsast teise jooksma. Õnneks läks aga kõik hästi ja jõudsime lennule. Guatemala tervitas meid juba lennukiaknast oma tossavate vulkaanide ja imelise maastikuga — peaaegu kaks kolmandikku Guatemalast on kaetud mägedega. Guatemala rahvaarv on veidi üle 17 miljoni, millest riigi pealinnas Guatemala Citys elab umbes 3 miljonit.

Esimese öö majutus ootas meid Guatemala Citys, kuhu peagi väsinult maandusime. Peale pikka reisipäeva ja lühikest ümbruskonnaga tutvumist suikusime unne, et välja puhata ees ootavateks seiklusteks!

Vaata reisisarja 1. osa:

Jälgi meie tegevusi sotsiaalmeedias:

Instagram: kertmedia

Facebook: Kert Media