RETSEPT
Maagiline kõrvitsasupp — sametiliselt pehme, orientaalselt vürtsikas
Koostisained
500 g Hokkaido kõrvitsat (võib võtta ka tavalise kõrvitsa, aga Hokkaido kõrvits annab vürtsikama nüansi ja ilusama värvi)
250 g kartuleid
1 tl Madrase karrit
½ -1 tl kaneeli
½ l apesinimahla (100%)
½ l kanapuljongit
1 suur sibul
Neutraalne toiduõli
200ml koort või sulatatud juustu ( E-Piima sulatatud juust kanaga või sulatatud juust musta küüslauguga )
Maitsesta: tsilli, paprika, pipar, sool
Valmistamine
Hakitud sibul praadida õlis, kõrvits tükeldada ja praadida lühikest aega koos sibulaga.
Valada peale kanapuljong. Lisada kooritud ja tükeldatud kartulid. Lisada apelisimahl ja maitsestada vürtsidega (karri, kaneel, sool etc)
Kui kõrvits on pehme, püreerida supp, kui tundub liiga paks, lisada veel veidi apelsinimahla või puljongit.