Leid näitab, et läbi kaamerasilma me hääletame oma lemmikute paikade poolt, mis kipuvad olema sarnased. Esimest korda avaldati uuring aprillis 2009, kuid nüüdki pole palju muutunud, vahendab Budget Travel.

Mismoodi pildistada ilmaimesid, et need jääksid pildile omapäraselt?

Kümnes enim pildistatud linn: Amsterdam, Holland
Tähis: Dam'i väljak.

Tüüpiline pilt: Lai, rohke ruumiga

Nõuanne: Ürita hoida inimesi pilti. On loomulik, et võõraid ei taheta pildistada, kuid inimeste pildistamine annab potentsiaalsele vaatajale aimu pildistatava objekti suurusest. Lisaks teevad inimesed koha rohkem elavaks.

Üheksas enim pildistatud linn: Rooma, Itaalia

Tähis: Kolosseum

See antiikne koht on täidetud aimdusega võitlevatest gladiaatoritest, piinatud vangidest ning tapetud loomadest, ümbritsetud vapustavatest korintose, dooria ja joonia sammastest. See on kahtlemata võrratu ning on raske mitte tahta seda kõike jäädvustada.

Tüüpiline pilt: Kolosseumi struktuur

Nõuanne: Kasuta ära looduslikku raami. Võlkäigud annavad pildile kuju. Läbi akende, ukseavade ja teiste aukude pildistamine võib anda dünaamikast parema pildi.

Kaheksas enim pildistatud linn: Seattle, USA

Tähis: Vaatetorn Space Needle

Torn, mis omal ajal oli Maailmalaada sümboliks (aasdtal 1962), on nüüd Seattle'i sümbol. Ülevalt avaneb 360-kraadine vaade.

Tüüpiline pilt: Otse alt

Nõuanne: Loo peegelpilt. Linnades on peegelduvad pinnad tavalised. Vaata, kuidas näeb välja monument, pildistatuna klaasehituselt, veepinnalt või autoakendelt.

Seitsmes enim pildistatud linn: Washington, D.C., USA

Tähis: Lincolni memoriaal

See marmorist memoriaal, mis on pühendatud USA 16. presidendile Abraham Lincolnile, on National Mall'i vapustav osa.

Tüüpiline pilt: Täissuuruses hoone distantsilt

Nõuanne: Pane asjad perspektiivi. Memoriaali pildistamiene on ilmselge, kuid pane fotosse veel midagi, näiteks dollar, mis muudab selle foto vähem postkaardilikuks.

Kuues enim pildistatud linn: Chicago, USA

Tähis: Skulptuur Cloud Gate

Anish Kapoori 110-tonnine roostevabast terasest uba on Milleniumi pargi keskpargi keskpunkt ning näeb hea välja peaaegu igas kompositsioonis.

Tüüpiline foto: Külje pealt pildistatud

Nõuanne: Väldi ilmselget. Ükskõik, kas tegu on skulptuuri, inimese või ehitisega, sa saad alati teha ringi ümber pildistatava, saamaks erinevat vaadet. Miks mitte minna skulptuuri alla ning pildistada seda alt üles?

Viies enim pildistatud linn: Los Angeles, USA

Tähis: Kuulsuste Allee

Nõuanne: Pildista eemalt. Selle asemel, et kohale tormata ja pilt kiirelt ära teha, kujuta enda jaoks ette fotot erinevate nurkade alt. Näiteks tähed sirges reas.

Neljas enim pildistatud linn: Pariis, Prantsusmaa

Tähis: Eiffeli torn

Gustave Eiffeli poolt 1889 aastal valminud meistriteos on oivaline iga nurga alt. Kuid miks valida miskit, mida leiad hõlpsasti postkaardilt?

Tüüpiline pilt: Täissuuruses torn kaugelt pildistatuna

Nõuanne: Ürita leida ootamatuid mustreid. Enamik Eifelli tornist tehtud pilte on jäädvustatud eemale. Lähivõtted mustreist aga aitavad näha ikoonilisi turismimagneteid värske nurga alt.

Kolmas enim pildistatud linn: San Francisco, USA

Tähis: Väljak Union Square

Kesklinna peaväljak, mis omal ajal oli kodusõja vägede toetajate kogunemiskoht, on nüüdseks kujunenud ostlemise ning inimeste vaatlemise mekaks.

Tüüpiline foto: Lainurk-foto väljakust, jäädvustatuna Macy maja juurest.

Nõuanne: Vähem on rohkem. Lähikaader võib vahel olla sama jõuline kui lainurk. Belgia moedisainer Dries Van Noten ütles kord:" On palju huvitavam, kui sul on pilt vaid väikesest detailist. Siis sa saad ülejäänu sinna ümber mõelda."

Teine enim pildistatud linn: London, Suurbritannia

Tähis: Trafalgari väljak

Endine palee hoov sai avalikuks kohaks 19. sajandi alguses, mil John Nash tegi sellest avaliku koha. Sellest ajast on sinna tekkinud skulptuure, purskkaeve ning treppe. Ka korraldatakse seal proteste - kõik see on väärt kaamerasilma.

Tüüpiline pilt: Lainurk foto rahvuslikust galeriist ning St. Martin-in-the-Fields'i kirikust.

Nõuanne: Vaheta suunda. Kalluta kaamerat, et saada foto esiküljele üllatavaid tekstuure.

Maailma enim pildistatud linn: New York, USA

Tähis: Empire State Building

Suure Depressiooni ajal ühe aasta ja 45 päevaga ehitatud pilvelõhkuja saab aastaga umbes 3,5 miljonit külastajat. Selgel päeval näeb ülevalt Massachusettsini välja.

Tüüpiline foto: Foto pilvelõhkujast, võetuna allolevalt tänavalt

Nõuanne: Avarda perspektiivi. Pildista Empire State Building'ut ootamatust kohast.