Selleks, et aidata jalule kõva põntsu saanud turismisektorit, võib Jaapan tulla välja plaaniga, mis kataks poole lennukuludest, kui reisida sinna riiki 2020. aasta teises pooles. Ajalehes The Japan Times tõi Jaapani Turismiagentuuri juht Hiroshi Tabata välja, et valitsus soovib eraldada ligi 12.5 miljardit dollarit programmi käigus, mis võiks aidata kaasa turistide voolu taastumisele ja seda juba alates juulikuust. Valitsus pole siiski veel täpsemaid detaile avaldanud ning pole selge, kas see kehtib vaid siseturistidele või laieneb ka välismaalastele. Täpsem informatsioon sõltub reisimise turvalisusest seoses maailmas leviva koroonaviirusega.

Ettevõtmine sarnaneb suuresti plaaniga, mille on käinud välja Itaalias asuv Sitsiilia saar. Nimelt pakutaks seal turistidele tagastuseks samuti pool lennupiletite maksumusest, lisaks oleks iga neljas öö majutuskohas tasuta, nagu ka mõned muuseumid ja arheoloogilised paigad. Nii nagu Jaapanigi puhul, pole täpsemad kuupäevad ja detailid veel täiesti paigas, sest suuresti sõltuvad need reisimise ohutusest ning COVID-19 käitumisest piirkonnas ning maailmas tervikuna. Plaani järgi antaks siiski välja koguni 400 000 vautšerit, mis antud soodustused selle omanikule garanteeriksid.

Niisiis, kui reisimine taas ohutu on, kas lendaksid parema meelega pitsa- ja pastamaale või hoopiski Jaapanisse sushit ja ramenit pugima?

Lugesid just Hulkurplika päevikute 90. osa.

Madle Timm on 26-aastane eestlanna, kes pärast mitmeid lühemaid rännakuid planeedi eri otstesse sai aru, et reisijumal (või kurat) on halastamatu ning tema küüsist on raske lahti rabeleda. Nii otsustas ta seljakoti pikemalt selga kleepida ja mööda ilma hulkuma minna.

Hoia silma peal ka hulkurplika tegemistel