Väljast näeb see Bunyadi väja nagu iga teinegi restoran, ei midagi iseäralikku. Asub tänavanurgal, mitte väga kaugel Londoni kõrgeimast pilvelõhkujast.

Välisuks avaneb väikesesse baariruumi, seegi on üsna tavaline. Ebatavaline on aga see, et edasi juhatatakse külastajad riietusruumi, kust nad väljuvad hommikumantlites.

Kui laud on kaetud, palutakse restoranikülalised söögisaali. Teed laua juurde näitavad seal topless-ettekandjad. Ja kui silmad on küünlavalguse ning hämarusega harjunud, märkad, et teenindajad on tegelikult täiesti alasti. Seejärel saabub aeg, et ka külastajad hommikumantlid õlult maha viskaksid.

Alasti söömine ei ole mitte kohustuslik, vaid rangelt vabatahtlik, kuid Bunyadi sisekujundaja ja mänežeri Ignacio Jimenez Blanco sõnul eelistab seda 80 protsenti külastajatest. Ja mida enesekindlamaks muutuvad oma alasti „kostüümides“ ettekandjad ning kelnerid, seda julgemad on „sünnipärast riietust“ kandma ka külalised.

„Inimestele meeldib ennast vabaks lasta. See on nagu teraapia,“ arvab alastisöömise populaarsuse kohta Blanco ning lisab, et paljud tulevad nautima sotsiaalset eksperimenti – mis tunne ikkagi on võõraste inimeste seltskonnas täiesti alasti süüa.

Kodukord näeb ette, et Bunyadis ei tohi kellelgi kaasas olla foto- ja videokaamerat ega nutitelefoni. Ja seda kahel põhjusel: esiteks külastajate privaatsuse hoidmiseks ning teiseks tagasi-juurte-juurde õhkkonna tekitamiseks.

Retsorani sisekujunduski meenutab pigem spaad kui klassikalist söögikohta – mahe muusika ja palju lõhnaküünlaid. Õhutemperatuur on alastisöömiseks igati sobiv – piisavalt soe.

Roogadeks pakutakse palju toortoitu ning hooajalist mahetoitu. Ja kõik see on ülimalt maitsev. Viiekäiguline lõunasöök ilma jookideta maksab umbes 100 naela. Hinna sisse on arvestatud ka hommikmantli ja tuhvlite kasutamine.

Allikas: edition.cnn.com