Lennukiistmeid plaanitakse muuta mugavamaks mitmete lisavõimaluste lisamisega, samuti parandatakse pardateenindust ja lisateenuseid. Kümme muudatust, mis lendamise kitsastes oludes mugavamaks teevad, on Business Insideri andmetel järgmised.

1. Istmed saab voodiks kokku panna

Air New Zealand on mõelnud võimaluse peale lubada ka tavaklassi reisijatel jalad sirgu ajada ning välja magada. Nn Skycouch ehk "taevadiivan" muudab kolm kõrvuti istet tavalises turistiklassi salongis üheks pikaks voodiks. See kõik käib vaid ühe nupuvajutusega. Voodit saavad kasutada kaks inimest. Selle mugavuse eest peab maksma kahe istmekoha täispileti ning kolmanda, keskmise koha eest poole pileti hinna.

2. Rohkem privaatsust nn kalasaba-paigutusega

Air new Zealand pakub ka teist mugavat uuendust - turistiklassis pole istmed mitte sirgelt ühel joonel, vaid suurema privaatsuse tagamiseks natuke üksteisest eemale suunatud, et oleks rohkem privaatsust. Nn Space Seat´i pakutakse Boeing 777-300 Premium Economy klassis, kus istmed on nõgusad, pehmed nagu diivanid ja üksteisest natuke eemale suunatud nii, et istutakse veidi nagu seljad vastamisi. Pöörata saab istmeid ka näod vastamisi, kui tahad koos lennates reisikaaslasega vastupidi just näost näkku suhelda.

3. Rohkem jalaruumi paari lihtsa nipiga

Lufthansa on muutnud tavaliste lennureisijate elu mugavamaks uute istmetega, milles kasutatakse pehmenduseks teistsugust materjali kui tavaline poroloon. Nii saab seljatoed teha õhemaks ja istmete vahele jääb rohkem ruumi jalgadele. Lisaks on paigutatud ajakirjatasku seljatoe ülemisse ossa, mitte alla, kus see jääb täpselt põlvedele ette.

4. Vali endale Facebookis parim reisikaaslane!

Lennukid on sotsiaalmeediast innustust saanud ka reisijatele parimate reisikaaslaste valikul. Esialgu pole veel ühelgi lennufirmal Uberi vms jagamismajanduse sarnast teenust, kus saaks üksteisele hindeid panna ja nii leida parima keskmise hinde saanud kaasreisija, kuid Facebookis saab näha, kui keegi tuttav või tuttava tuttav on samas lennukis. Siis on võimalik valida omale istekoht tema kõrvale või leida mõni uus tuttav, kes on soovinud oma profiili jagada. Niisugust sotsiaalmeediateenust pakub näiteks KLM.

5. Pardameelelahutus muutub aina paremaks

Virgin America pakub võimalust pardameelelahutuse kaodu suhelda teiste reisiklaaslastega jututubades. Lisaks mugavamale filmi- ja televisioonikeskkonnale saab veel pardameelelahutuse kaudu omale sööki-jooki tellida. Filmide arv lennuki meediaserveris pole enam mõõdetav kümnetes, vaid tuhandetes. Samuti on saadaval paljud TV otsekanalid, saata saab e-kirju ja surfata Internetis.

6. Lennukisalongid muutuvad valgemaks


Mõned Boeingid muutuvad valgemaks tänu uuele salongivalgustuse süsteemile, mis pakub LEDidega varustatud laepaneele, mis kiirgavad ühtlaselt valgust nagu helendav taevas. Boeing Sky Interior pakub veel kumeraid pagasiriiuleid pea kohal, ning LED-seinapaneele, mis kõik kokkuvõttes muudavad lennukisalongi suuremaks ja kirkamaks. Päeval kasutatakse taevasinist valgust, õhtul ja öösel roosakat ja punakat päikeseloojangutooni.

7. Filtreeritud salongiõhk muudab hingamise kergemaks

Pikkadel lennureisidel on tavaliselt liiga kuiv õhk ja ka õhurõhk pole täpselt see, mis maapinnal. Boeing
on spetsiaalne filtrite ja temperatuuriregulaatoritega õhuvarustus, mis peaks salongi mikrokliima muutma võimalikult mõnusaks. HEPA filtrid eemaldavad ringlevast õhust kõik bakterid ja viirused, samuti vabanetakse ebameeldivast lõhnast. Õhurõhk on tavalisest natuke madalam ja õhuniiskus veidi suurem. Niiskemas õhus pidi ka lennukitoit paremini maitsema.

8. Michelini tärnidega kokad valivad ja koostavad lennukimenüüd

Pikemate lennureiside jaoks küsitakse nüüd sööginõu oma ala tippudelt - Michelini tärnidega tunnustatud kokkadelt. Nii on teinud näiteks
, kus tegutseb terve meeskond maapealseid tippklassi kokkasid. Enne reisi võib omale tellida spetsiaalmenüüst ka muid roogi kui tavalisel lennul ette nähtud.

9. Reisijad saavad pikale lennule kaasa tasuta mugavuskomplekti


Pisikesed mugavusvahendid muudavad pika lennu tunduvalt mugavamaks, kuid alati pole inimestel vajalikke vahendeid kaasas - need unustatakse äraantavasse pagasisse või polegi neid üldse muretsetud. Sellisesse komplekti kuuluvad näiteks silmaklapid, kõrvatropid, hambahari koos hambapastaga, pliiats, niisked salvrätid jne. Singapore Airlines annab sellise komplektiga kaasa isegi vahetussokid.

10. Rendi iPad

Kui lennukimeelelahutusest jääb siiski väheseks või on soov seda mugavamalt seadmelt kasutada, võib nüüd paljudes lennukites rentida omale iPadi või mõne muu tahvli. Hinnad on 8,4-15 dollarit lennu kohta.