Paljudele pakub bucket listi tegemine rahuldust (hea on ju maha kriipsutada, kui oled Roomas käinud või haidega koos sukeldunud), samuti aitab see hoida oma unistusi ja sihte silme ees. Olgu need soovid kirjutatud paberile või mõlgutad mõtteid vaid oma peas — ühel või teisel moel koostame seda nimekirja kõik. Üllatav on siinkohal ehk see, et tervelt viisteist punkti kahekümnest maailma kõige populaarsemast asjast inimeste bucket listis on üsna otseselt seotud reisimisega. Ja kuigi võiks arvata, et nende punktide täitmine nõuab kopsakat summat, siis paljusid neist saab nautida ka täiesti tasuta.

1. Näha virmalisi. Eestlastena on meil siinkohal kindlasti eelis. Kui veab, saab neid lausa oma kodumaa pinnalt nautida, kuid kindla peale minnes pole ka kaugemale põhja sõitmine teab mis suur ettevõtmine.

2. Joosta maratoni. Olgu kodumaal või võõrsil, paelub paljusid siinkohal tugev eneseületus ja võidurõõm, mis finiši ületamisega kaasneb.

3. Safari Aafrikas. Näha lõvi või kaelkirjakute karja päris elusas looduses jätab hinge sügava mälestuse.

4. Kirjutada lugu. Hea võimalus jätta endast maailma midagi maha, anda edasi enda mõtteid ja mälestusi, ennast loominguliselt väljendada.

5. Hiina müüril jalutamine. Eriti, kui õnnestub tabada hetk, mil sind ei ümbritse tuhat kaasturisti.

6. Õppida mängima muusikalist instrumenti. Pilli õppimine stimuleerib ühest küljest aju ning laseb end hoopis teistmoodi väljendada.

7. Snorgeldamine ja sukeldumine. Veealune maailm hämmastab oma suursugususe ja rütmiga, mida maismaal on lausa keeruline ette kujutada.

8. Langevarjuhüpe. Restart kogu kehale ja vaimule, mida tingib suuresti meeletu kogus adrenaliini.

9. Koera võtmine. Keegi, kes pakub tingimusteta armastust. Uuringute järgi alandab koera paitamine vererõhku… Ja muidugi — parim sõber kogu eluks.

10. Giza püramiidid. Majesteetlikud ja iidsed, panevad püramiidid mõtlema igavikulisusele, süvenema ajaloosse ning… tundma iseend nende kõrval pisitillukesena.

11. Õppida võõrkeelt. Uue keele valdamine avab ukse täiesti uude kultuuriruumi ning muudab maailma tohutult palju avaramaks.

12. Veneetsia gondlid. Romantiline unistus, mille käigus nautida linna imekaunist arhitektuuri.

13. Sõita läbi terve riigi. Tunne oma kodumaad!

14. Heita pilk Pariisile. Eiffeli torni tipust. Suursugune vaade ning teadmine, et oledki päriselt ajaloolise saavutuse otsas.

15. Pikk matk: Pacific Crest Trail. Umbes 4300 kilomeetrit (Mehhiko piirilt Kanada piirini) pakub ilusaid vaateid ning ilusat eneseületust. Aega olla enda ja loodusega.

Norra on kindla peale minek, kui tahad vaadata virmalisi. Või kogeda looduse külma karmust. Talvel, muidugi. Foto: erakogu

16. Alaska kruiis. Kui paljud igatsevad randa ja mere äärde, siis külm ja karm loodus võib pakkuda hoopis sügavamaid elamusi. Liustikud, sügavsinine vesi, elusloodus — tõesti midagi, mida endaga terveks eluks kaasa võtta.

17. Näha oma lemmikbändi. Punt, kes paneb sind tundma end igavesti noorena, unustama kõik enda ümber ning lihtsalt elama, kuulama, muusikat sisse hinagama.

18. Glamuurne kämpimine (“glamping”). Neile, kes pole valmis päriselt ürgses looduses lõkke ääres või telgis magama, saavad ööbida näiteks jurtas või vooditega telkides, võtta sooja dušši, kuid tunda end siiski osakesena loodusest.

19. Stonehenge. Väidetavalt olevat selle nägemine ka Ameerika endise presidendi Barack Obama bucket listis.

20. Kilimanjaro otsa ronimine. Mägedega võitlemine pole tegelikult midagi muud, kui eneseületamine ning samal ajal vaadete sissehingamine.

Kas sinu nimekirja punktid ühtivad maailma populaarseimate bucket listi punktidega?

Mäed ei jäta kedagi külmaks. Tippu ronimine võib olla raske, kuid just seetõttu pakub see lõpuks ka rahuldust. Foto: Madle Timm

Lugesid just Hulkurplika päevikute 88. osa.

Madle Timm on 26-aastane eestlanna, kes pärast mitmeid lühemaid rännakuid planeedi eri otstesse sai aru, et reisijumal (või kurat) on halastamatu ning tema küüsist on raske lahti rabeleda. Nii otsustas ta seljakoti pikemalt selga kleepida ja mööda ilma hulkuma minna.

Hoia silma peal ka hulkurplika tegemistel