Jeppesen alustas oma suurt ringreisi kümme aastat tagasi, 17aastasena, külastades Egiptust ja Kagu-Aasiat. „Sellest ajast saadik on reisimine minu elu prioriteet olnud,“ ütles Jeppesen Lonely Planet Newsile. Ta reisis nii paljudesse riikidesse nii odavalt kui võimalik ning dokumenteeris kõik reisid oma blogis fotodena. N-ö täiskohaga hakkas ta reisima 2010. aastal.
Kui asi puudutab maailma nägemist, siis arvab Jeppesen, seda on võimalik teha soodsalt. „Seda, mida mina tegin, võib teha igaüks. Ela kohalike juures, lenda odavlennufirmadega ja sõida odavate bussifirmadega, kes end reklaamivad. Telli endale soodsate pakkumiste uudiskirju ja jälgi lennufirmasid Twitteris,“ õpetab mees. Pärast seda, kui Henrikul nimekirja lisandus sajas riik, hakkas ta reisima nii, et reklaamis firmasid vastutasuks oma blogis, mille lugejate hulk kogu aeg kasvas.
Henriku lemmikriikide hulka kuuluvad Itaalia, Lõuna-Aafrika, Uus-Meremaa, Šeišellid ja Prantsusmaa. Üht konkreetset lemmikut on tal väga raske nimetada, sest kohatud kultuurid on olnud nii mitmekesised. „Ma ei saa üht ja ainust, seda kõige paremat valida. Pole õiglane öelda, et üks riik on parem kui teine! Mulle meeldivad erinevad paigad erinevatel põhjustel. Itaalia näiteks söögi, inimeste ja imeliste maapiirkondade tõttu,“ selgitas Jeppesen.
Kõik reisid pole mehe jaoks aga meeldivad olnud. Neljal korral haigestus ta toidumürgitusse ning neljal korral teda ka rööviti. „Mu perekond on väga rõõmus, et ei pea enam minu pärast muretsema, et kusagil ohtlikes paikades reisin,“ sõnas ta.
Kuid kaua ei saa perekond õnnelik olla, sest Henrik plaanib peagi taas teele asuda. „Minu järgmine seiklus saab olema selline, et püüan külastada kõiki maailmas asuvaid territooriume, näiteks igat USA osariiki ning keskendun pigem maapiirkondadele kui linnadele.“ Siiani on ta juba külastanud 96 kõigist 132 maailmas tunnustatud territooriumist.

Allikas: lonelyplanet.com