Küsitluse tegi veebileht Sleepinginairports.net, kus hinnati Manila Terminal 1 halvimaks maailmas. Hinnangu kujundasid hinded mugavusele, puhtusele, klienditeenindusele ja kasutusmugavusele.

Reisijate arvustused tõid välja selle terminali lagunemakippuvad hooned, ebaausad lennujaamatöötajad (eriti aga lennujaamas ootavad taksojuhid), pikad ooteajad ning ebaviisaka teenindamise.

Manila lennujaama esindajad polnud tulemusega nõus. Nad märkisid, et viimaste aastatega on olukord tunduvalt paranenud.

"Need on juba vanad probleemid," ütles Manila Terminal 1 mänedžer Dante Basanta AFP-le. Tema sõnul olid nimetatud probleemid juba valitsuse poolt tähelepanu alla võetud ja leiti, et negatiivsete arvamuste põhjuseks on lihtsalt suur ülekoormus, sest 6,5 miljoni inimese asemel, mis on lennujaama teenindusmaht, läbis seda eelmisel aastal näiteks 8,1 miljonit reisijat.

Manila Terminal 1 on vanim terminal lennujaamas ja ehitati 32 aastat tagasi. Valitsus alustas aga just 2,5 miljoni peeso suurust renoveerimisprojekti selles terminalis.

Samuti püütakse koormust vähendada, suunates kolm miljonit reisijat uude valminud terminali.

Teine kõige halvem lennujaam oli reisijate arvates Bergamo Itaalias. Selle kohta märgiti, et rahvas logeleb seal ilma T-särkide ja kingadeta niisama, nagu asuks enda elutoas.

Kolmandale kohale maandus Kolkata, edestades Islamabadi, Pariisi Beauvaisi, Chennaid, Frankfurti Hahni, Mumbai, Rooma Fiumicino ja Los Angelese lennujaamu.

Parimad olid aga Singapuri Changi, Seouli Incheoni, Amsterdami Schipholi, Hong Kongi ning Helsingi Vantaa lennujaamad (paremusjärjestuses).

Metallistmed, käetoed, ülerahvastatud terminalid ja vähe istekohti andsid lennujaamale miinuseid juurde. Samuti peeti ebamugavaks selliseid kohti, kus oli keeruline liikuda ühest kohast teise, puudus pidevalt lahtiolev söögikoht, kus transiidialal polnud mitte midagi teha või olid põrandad ja tualetid liiga räpased. Halva hinnangu said ka halva teenindusega, lennujaamas magamist tõrjuvad, reisijatega mittetegelevad paigad.

Milline on olnud sinu halvim lennujaamakogemus? Kas ülaltoodud valikvastab tõele? Palun anna kommentaariumis teada.