Kui see kinnitust leiab, hüppab India ookeani arhipelaag Tuvalust mööda, jättes selle Polüneesia saare maailma madalaimaks riigiks.

Ambitsioonika nimega Mount Villingili kõrguseks mõõdeti 5,1 meetrit, mis paljudel topograafilistel kaartidel ei leiaks eraldi märkimistki. Kuid väike mäeke viienda tii lähedal saare ainukesel golfiväljakul on silmnähtavalt kõrge võrreldes muude saare pinnavormidega.

Seni peeti riigi kõrgeimaks punktiks 2,4-meetrist nimetut küngast, mis on siiamaani registreeritud ka kõrgeima punktina CIA World Factbookis.

Kuid Shangri-la Villingili Resort&Spa majutusasutus seniste andmetega ei nõustu. Mount Villingili kõrgus on hoolikalt üle mõõdetud ja selle tipp ulatub 5,1 meetrit üle merepinna ehk rohkem kui kaks korda kõrgemale senisest rekordtipust. Paraku "tõstab" see Maldiivid 10 sentimeetriga kõrgemaks Tuvalust, mille suurim mägi on täpselt 5 meetrit üle merepinna.

Et ära märkida olulist avastust, on Shangri-la Villingili Resort&Spa lülitanud oma teenuste hulka ühepäevase Mount Villingili tuuri. Peale mäkketõusu saab vastava sertifikaadi, mis kinnitab, et on vallutatud Maldiivide kõrgeim tipp.

Shangri-La's Villingili Resort & Spa.