Millised olid eelmised muudatused?

Jaanuarikuus kirjutas Ryanair, et reisijad võivad pardale võtta väikese pagasikotikese, milleks on näiteks käekott. Suurem pagas, kuni 10-kilone ratastel kohver, pannakse tasuta pagasihoidu. Nüüd on toimunud reeglites aga muudatused.

Millised on uued reeglid?

Alates esimesest novembrist ei saa enam mingit pagasit tasuta ära anda. Reisijad peavad maksma 8 naela või 8 eurot, kui nad soovivad ära anda kuni 10-kilose pagasi. Seda saab teha lennujaamas enne lennukile minekut. Kuni 20-kilose pagasi ära andmine läheb maksma 25 eurot või 25 naela. Pardale saavad kuni 10-kilose pagasi võtta ainult need, kes on maksnud eelisõigusega pardalemineku eest 6 eurot või naela.

Kas eelisõigusega pardalemineku eest on mõtet maksta?

On küll, kui soovid 10-kilose pagasi endaga pardale võtta. Eelisõigusega pardalemineku eest maksnud reisijad võivad lennukisse minna käsipagasi ja kuni 10-kilose reisikohvriga. Eelisõigusega pardaleminek maksab 6 eurot või naela ja see tuleb osta lennupileti ostmise ajal. Ühe lennu kohta saab seda teha 95 reisijat.

Mis juhtub, kui tulen pardale minekul värava juurde kontrollimata kotiga?

Lennule ei saa kontrollimata ja registreerimata pagasiga. Kui soovid, et saaksid pagasi lennukisse kaasa võtta, pead maksma selle eest väravas 25 eurot või naela lisaks. Ka siis, kui pagas kaalub vaid kuni 10 kilo.

Kui suure koti tohin kabiini võtta, kui ma ei soovi lisatasu maksta?

Ryanair lubab lennukisse võtta koti, mis mahub ees oleva istme alla. Sellise pagasi mõõtmed võivad olla 40 cm x 25 cm x 20 cm. Näiteks võiks selliseks pagasiks olla käekott, sülearvutikott või pisike seljakott.

Kas erandeid on ka?

Erandeid tehakse mähkmekottidele, mis kaaluvad kõige enam 5 kilogrammi ja meditsiinitarvikuid sisaldavatele kottidele, mille on lennufirma töötajad eelnevalt üle kontrollinud.

Miks reegleid jälle muudeti?

Lennufirma sõnul ei muutnud eelmised muudatused pardaleminekut kuigi palju kiiremaks. Kusjuures vahel tuli lennujaama töötajatel pardale mineku värava juures märgistada 120 pagasieset. Lennufirma sõnul ei mõjuta reeglimuudatused paljusid reisijaid. Lennufirma lisab, et ligi kolmandik inimestest maksab eelisõigusega pardalemineku eest ja ligi kolmandikul on vaid käsipagas.

Lennufirma kodulehel on kirjas, et uued reeglid aitavad ära hoida lendude hilinemist ja pakuvad soodsamaid võimalusi pagasi registreerimiseks. Kui suudad vajalikud asjad ja vedelikud mahutada 10-kilosesse pagasisse ja maksad eelisõigusega pardalemineku eest 6 eurot, saad võtta 10-kilose pagasi pardale kaasa. Kui soovid aga pagasi ära anda, siis saad kuni 10-kilose pagasi ära anda 8 euro eest.

Allikas: lonelyplanet.com