Ettevõtmine iseenesest on muidugi üsna absurdne, aga võitjate üle kohut ei mõisteta. Ja kuna õhupurkide eest voolab raha mõnusasti sisse, võib De Wattsi võitjaks nimetada küll.

Ühe purgi eest küsib De Wattsi firma Aethaer hinge kinni võtva summa: 80 naela ehk umbes 100 eurot. Üks purk mahutab 580 milliliitrit ja paljud sellised rändavad reostatud õhuga Pekingisse ja Šanghaisse.

Õhk saab purki peene protsessi tulemusena. "Saagi“ kogumiseks läheb De Wattsi tiim varahommikul tühjade purkidega loodusesse. Õhku „kogutakse“ suurte võrkudega enamjaolt tuulistes, jahedates ja maanteedest eemal olevais paikades. Ja siis see nii-öelda pannakse purkidesse.

Paljudel klientidel olla ka spetsiifilisi nõudeid – mõni tahab niisugust õhku, mis kogutud mäe otsast, mõni jällegi orupõhjaõhku.

Kui sajaeurone purk lahti keerata, saab tõelist briti õhku kogeda kusagil paari sekundi jagu. Paljud kliendid siiski seda ei tee, vaid soetavad purgi veidraks suveniiriks ja jätavad selle kinnisena riiulile.

De Wattsi firma Aethaer ei ole õhumüümises sugugi esimene: eelmisel aastal hakkas hiinlastele Kaljumäestiku õhku müüma Kanada firma Vitality Air. Tõsi, Põhja-Ameerika õhk on briti omaga ikka üsna odav hingata: hind jääb 14-20 dollari vahele.

Allikas: CNN