Tartu toidukultuuri tutvustamiseks ja uute maitseelamuste pakkumiseks loodud restoranikuu jooksul saab valitud toidukohtades - Atlantises, Bel-Ami´s, Cafe Truffe´s, Chez Andre´s, Dorpatis, Eduard Vilde lokaalis, Meat Market´is, Polpo´s, Sparglis, Werneris ning Villa Margareth´is nautida kolmekäigulist erimenüüd.

Iga koha menüü on omailmeline, hind aga sama: 18 eurot. Tavainimesele teeb selline lahendus elu lihtsaks, sest saad esmalt veebilehelt www.maitsevtartu.ee uurida, kus on menüü, mis sind köidab ning sinu eest on ära tehtud valik, milline on teineteist täiendav eelroog, põhiroog ja magustoit.

Restoranikuu algas 1. veebruaril ja juba esimesel nädalal oli külastajate arv ehk erimenüü tellijate arv ületanud tuhande piiri.

Restoranikuu jooksul saavad kõik külastajad ka restorane ja nende erimenüüsid hinnata. Tulemused selguvad 2. märtsil.

Polpo erimenüü "Maitsev Tartu" raames

Mina jõudsin käia toitu nautimas Polpo´s. Valik langes Polpo´le kahel põhjusel - ma polnud selles restoranis õhtustamas veel käinud ja kui eelroaks on lõhe ja wakame salat - olen müüdud.

Elamus kujunes vägagi nauditavaks. Polpo teenindus oli meeldiv ja toidud olid kõik head. Eelroaks oli lõhecarpaccio koos wakame salati, redise ja mikroürtidega. Minu poolt sai see 5 punkti viiest: värske, puhaste maitsete ja mõnusate tekstuuridega eelroog.
Polpo grillitud kuldmerikoger Vahemere köögiviljadega.
Põhiroaks oli grillitud kuldmerikoger Vahemere köögiviljadega. Eelnev suurepärane toiduelamus veel meelil, ei pakkunud minu jaoks veidi üle soolatud, kuid samas hästi küpsetatud kala enam nii suurt elamust ja sai seetõttu 3 punkti viiest.
Jogurti panna cotta.

Positiivseid elamusi pakkus aga erimenüü viimane roog, jogurti panna cotta, valge šokolaadi kama krõbediku ja mündibeseega. Magustoit oli nii mitmetahuline, kõik maitsed täiendasid teineteist ja pakkusid ikka ja jälle pisikesi maitseüllatusi. Hindeid sai see 4 viiest.

"Maitsev Tartu" - hea sihtkohaturunduse mõte?

Vaadates teiste tellimusi oli näha, et kindlasti ei olnud me ainukesed, kes tol õhtul sellest heast ja huvitavast võimalusest kinni haarasid. Usun, et see projekt on hea idee tuua unikaalsemad maitsed ja huvitavad kombinatsioonid tavainimeseni ning tutvustada kokkade loovust ja võimeid. Tegemist on hea ideega, mis on suurepäraselt ellu viidud ja mis toob inimeste tähelepanu kvaliteetsele toidule. Ehk kutsub see ka rohkem inimesi välja sööma, nautima head toitu hea seltskonnaga.

"Maitsev Tartu" restoranikuu kestab 1.- 28. veebruarini.