1. Külasta joogatunde. Ehkki jooga on Tais äri ja tunde pakutakse igas suuremas asulas mitmes kohas, tasub trenn lülitada oma päevaplaani. Jooga sobitub Taiga suurepäraselt ja aitab end häälestada selle maa rütmile suure naudinguga. Oma keha nautides virgutad ka vaimu. Joogatrenne on lihtne leida — järgi kindlasti kuulutusi tänavatel liikudes või siis oma külakese juures.

2. Külasta Tai poksi tunde. Ehkki ka Tai poks on Tais saanud äriks, tasub trenne kindlasti külastada nii algajal kui ka edasijõudnud huvilisel. Kohalikele poistele on Tai poks kasvanud sisse maast madalast orgaaniliselt, nii et omandate oskused, mida saavadki edasi anda vaid need, kellele see on ainuvõimalik elamisviis. Kui on mahti ja võimalust, minge vaatama ka poksivõistlusi.

3. Üüri paat ja sõida, kuhu soovid. Väga levinud võtteks on müüa turistidele „reise” saartele. Mis tähendab sisuliselt seda, et maksad tänaval reise müüvale firmale selle eest, et nad tulevad sulle hotelli järele, viivad õige laeva peale õiges sadamas, korraldavad su ringivedamise saarel, toovad õigeks ajaks väljuvale laevale õigesse sadamasse ja viivad peale randumist su hotelli tagasi. Sa ju loomulikult ei pahanda, et maksad selle teenuse eest mitmekordse hinna võrreldes sellega, kui oleks ise sadamasse läinud? Mina aga rendiksin taas hoopis ise paadi koos paadimehega ja sõidaksin väikesaarte vahel omal käel ringi. See võimaldab lahkuda neilt saartelt, kuhu just sel päeval on toodud palju turiste ja otsida randu, mis pole nii rahvarohked.

4. Käi toiduturgudel. Naudi kohalikke puuvilju, hõrke kalapraade ja vürtsikaid kastmeid. Sekka ka smuutit ja kookosejäätist ja väga magusaid Tai maiusi. Väga levinud lõbustused on on ööturud. Leiate need hõlpsalt, kui kohapeal küsite. Toit on turgudel mitmekesine ja soodsam kui turistilõksudest rannakohvikutes.

5. Käi festivalidel, kus käivad ka kohalikud. Meie väisasime Phuketil elades Phuket Towni vanalinna päevi, Patongi karnevali ja Patongi linna päevi, väga rahvarohket vana-aasta ärasaatmist rannal. Pidulikud rongkäigud, etteasted laval ja rahva keskel, külluses toitu ja jooki. Ja rahvast, palju rahvast! Hea võimalus kohtuda kohalikega muudmoodi kui tavapärases „klient-teenindaja“ olukorras.

6. Võta iga päev Tai massaaži. Jah, ka Tai massaaž on Tais äri. Ja massaaži pakutakse suuremates asulate peatänavate ääres pea iga meetri takka. Ent massööride keskendumine, hea tehnika ja aromaatsed õlid loovad nii mõnusa fiilingu, et on suur võimalus muutuda massaažisõltlaseks.

7. Leba loojangu ajal veel päikesest kuumal liivarannal, nii et soe merevesi ulatub nilpsama veepiiril varbaid, kuula kusagilt eemalt kostuvat reggae-muusikat, sule silmad — ja elu on täiuslik!

Allikas: Estravel