MSC Cruises on maailma suuruselt neljas kruiisilaevade kompanii. Selle peadirektor Angelo Capurro on pärit Itaaliast, aga elab koos perega Šveitsis Genfis. Muidugi ei saa ta seal töö tõttu just ülearu palju viibida, sest peab pidevalt lendama kasvavate kruiisiturgude vahet, eriti keskendudes Austraaliale, Lõuna-Aafrikale, Mehhikole ja Portugalile.

Angelo Capurro töötab MSC Cruises’i peadirektorina alates aastast 2016, kuid on töötanud kruiisiäris juba 18 aastat. Enne seda töötas ta Msn.it kommertsdirektorina Microsoftis. Hariduse omandas Capurro Genfi ülikoolis majandusteaduskonnas. MSC Cruises’i peadirektor nimetab kruiisiäri oma suurimaks kireks, mille kõrval ei kahvatu mehe kirg hea toidu, veini, muusika ja lõbusate pidude vastu sõprade ja pere keskel. Tõeline itaallane, kas pole?

Veendun MSC Grandiosa pardal vibides peagi ka ise, et tegu on ääretult vahetu, lõbusa ja hea huumorisoonega inimesega, kellega juba pärast paari kohtumist saab vabalt rääkida ja nalja visata.

Angelo Capurro trummide taga — miks mitte väike biit pärast hommikust pressikonverentsi? Foto: Marcis Kalnins

Lepime jutu käigus kokku korra ka veidi ametlikumas vormis vestelda. Kohtume intervjuuks laeva 18. tekil Sky Lounge’is. Laeva kohta ma ei küsimusi ei esita, olen siin viibitud kolme päeva jooksul juba mitmel esitlusel ja konverentsil käinud ja tean juba piisavalt. Küsin Capurro käest hoopis natuke isiklikumaid küsimusi.

Milline näeb välja teie lemmikreis?

Enamik mu reisidest on paraku tööreisid, mis viivad mind regulaarselt rohkem kui 50 riiki üle maailma. Kuid kui mul tekib võimalus natuke lõõgastuda, siis mulle meeldib kõige rohkem lesida rahulikult rannas — näiteks oma kodumaal Itaalias, kus elab mu pere. Tavaliselt veedangi oma puhkused lähedastega.

Lisaks Itaaliale — kas teil on maailmas veel mingi eriline koht, kuhu tahate alati tagasi minna?

Ma armastan Kariibi mere saari! Ausõna, ma ei ürita praegu müüa sulle midagi, aga seal on hea käia just nimelt kruiisireisil ja avastada seitsme päeva jooksul seitset erinevat paradiisiranda. Ma pean igal aastal käima vähemalt ühel laevakruiisil kui puhkaja, mitte kui peadirektor.

Miks?

Kui mu poeg oli väike ja me läksime temaga esimest korda kruiisilaevale, siis ta kohtus kapteniga ja sattus kogu sellest laevamaailmast vaimustusse. Ma pidin talle lubama, et me hakkame käima igal aastal vähemalt ühe korra laevakruiisil. Selle aastavahetuse me veedame MSC Belissimal Dubais.

Rääkisime teie lemmikkohast maailmas, aga peame rääkima ka lemmikkohast laevas. kuna laev ongi ju väike maailm, kus samuti kujuneb oma meelispaik. Meie seltskonna lemmik on igatahes šampanjabaar…

Oo, see on minu lemmikkoht ka! Ma armastan kihisevaid jooke ja samuti saan ma seal alati kokku nende inimestega, kellega vaja — meiegi kohtusime esimest korda ju seal. Üldse arvan ma, et samamoodi nagu puhkehetkel nautimiseks, sobib ka tööasjade arutamise juurde alati klaasike šampanjat.

Angelo Capurro ja allkirjutanu MSC Grandiosa šampanjabaaris. Foto: Anda Berzina

Itaallased oskavad tõepoolest olla vabad ja lõbusad ka tööasju arutades. Üks asi, mis mulle laevas väga meeldis, oli MSC Cruises’i meeskonna viis kõik tõsised esitlused ja konverentsid lõpetada laulu ja tantsuga. Tuimale eestlasele võib see alguses veidi tobe ja kohatu tunduda, aga tegelikult on olemas üks palju tobedam asi — suhtuda kõigesse võõrasse ja harjumatusse põlastuse ja eelarvamusega. Miks mitte pärast konverentsi tantsida, ah? La bella vita!

Angelo Capurro konverentsil kõnelemas. Foto: MSC Cruises

Angelo Capurro rääkimas kõige kiiremini kasvavatest kruiisiturgudest maailmas. Foto: Kairi Prints

Kui konverents läbi sai, läks tantsuks:

Uuri MSC Grandiosa ja tema järgmiste kruiiside kohta lähemalt SIIT!

Reis toimus koostöös kruiisikompaniiga BalticGSA.

Reisi toetas airBaltic.

Püsi lainel — Reisijuhis on ilmumas veel mitmeid põnevaid lugusid otse Euroopa suurima kruiisilaeva pardalt.

Jaga
Kommentaarid