2016. aasta aprillis lõplikult valmiv Harmony of the Seas on samast klassist nagu Oasis of the Seas ja Allure of the Seas, kuid neist 1700 tonni suurema veeväljasurvega, mis teebki uuest alusest uue maailmarekordiomaniku.

Lisaks on laevas ka kohti rohkem kui mistahes seni ehitatud kruiisilaevas - 5479. Kahes sõsarlaevas, mis seni maailma suurima tiitlit jagavad, on kohti 5412.

Sel nädalal valgustas Royal Carribean ka Prantsusmaal valmiva uue kruiisilaeva mõnesid üksikasju.

Harmony of the Seas saab hiiglasliku, mitmeid tekke läbiva veekeskuse koos liumägedega, mis on esimene selline atraktsioon laevafirma ajaloos. Samuti jätkatakse nn bioonilise robotbaariga, kus jooke segavad ja serveerivad tööstusrobotid. Samasugune baar avati esmakordselt eelmisel aastal kruiisilaeva Quantum of the Seas pardal.

Harmony of the Seas saab vaatamata suuremale reisijate arvule ka suuremad kajutid. Sisemised akendeta kajutid on varustatud seinasuuruste LCD-paneelidega, kuhu kuvatakse otsepilt laeva parda tagant. Sviidireisijatele on eraldi restoran "Coastal Kitchen" ning eraldi päikesetekk "Suite Sun Zone".

Kümmet tekki läbiv nn "Central Park", kuhu istutatakse pargipuud, asub promenaadina laeva keskel. Selle kohal kulgevad planeeritud veekeskuse vesiliumäe torud. Veekeskusesse tuleb ka šampanjabassein.

Laev valmistatakse Prantsusmaal Saint-Nazaire´is. Märtsis annab Royal Carribean lähemalt teada, millal ja kus uus maailma suurim reisilaev sõitma hakkab.