Ülirikaste maailmas on staatusesümbolid tähtsad, seega võib Roman Abramovitš olla häiritud uudisest, et ta polegi enam maailma suurima superjahi omanik.

Vene miljardär oli varem edetabeli tipus oma 163,5 meetri pikkuse Eclipse´iga, kuid ajakirja Yachts France andmetel on ta esikohalt tõrjutud Sheikh Khalifa Bin Zayed Al Nahyani poolt. Araabia Ühendemiraatide presidendile kuulub nüüd 180 meetrit pikk Azzam.

Bremenis asuvas Saksa laevaehitusfirmas Lürssen Werft ehitatud luksusjaht sai valmis aprillis, aga tema interjööri ja paljude muude tehniliste näitajate kohta on teada üsna vähe.

Abramovitšile kuuluva Eclipse´i kohta on aga teada, et sellel on 25 kajutit, tantsusaal, kaks basseini ja üks miniallveelaev sukeldumiseks kuni 50 meetri sügavusele.

Yachts France´i andmetel on Azzamil kuus tekki, 550-ruutmeetrine aatrium ning lisaks teadmata hulk lukskajuteid. Oletatav ehitushind jääb 470 miljoni euro kanti. Azzam on vaatamata oma suurusele üsna kiire: 94 tuhande hobujõuline mootor arendab kiirust kuni 30 sõlme.

Kas laev hakkab sõitma maailma meredel või jääb seisma kai äärde kuskil Araabia Ühendemiraatides kui järjekordne staatusesümbol, on seni veel samuti teadmata. Kuid üsna tõenäoliselt saavad 2015. aasta Volvo Ocean race´i Abu Dhabi etapi külalised seda jahti juba seestpoolt vaadata.