Royal Caribbean International’i tellimusel valminud maailma suurim kruiisilaev on Merike Halliku sõnul küll hiiglasuur, kuid suurus häirib vaid esimesel päeval kui reisija alles endale laeva selgeks teeb: "Laev on muidugi megasuur, aga jalutamine ei võta palju aega. Eriti tore on jalutada avatud tekkidel ja ilusat ilma nautida."

Leave pikkus on 362 meetrit. See tähendab, et tervelt 38 meetrit pikem kui Eiffeli torn. Laev kaalub 227 000 tonni. Mõned ütlevad, et Harmony of the Seas on justkui väiksem versioon New Yorgis asuvast ikoonilise tähendusega Central Parkist – 16 dekki, 10 587 taime ja 52 kuuemeetrist puud.

"Mind isiklikult reisijate arv ei häirinud, aga puhkusele läheks ise väiksema laevaga. Lihtsalt nii suurel laeval on nii palju teha, et puhata polegi aega!" võtab Hallik oma kogemuse kokku.

Meelelahutust on väga eripalgelist ja erinevatele inimestele – lastest ratastoolireisijateni. Muusikal Grease oma headuses, komöödiaetendused, jääshow, akrobaadid, kino uusimate filmidega, baarid elava muusikaga, silent disco, jazz jne. Spordihuvilistele – korvpall, mini-golf, laielaud, jooksurada, fitness, ronimissein, zip-line, veepargid, nii veega kui kuiv liutorud. Arvutituba, mängudetuba, raamatukogu jne. lastele on palju panustatud – mängudest kuni basseinideni.

Kõige ekstravagantsemat meelelahutust pakub kümne deki kõrgune veetoru, mida mööda reisijad saavad alla laskuda kiirusega üheksa miili tunnis. Tegemist on maailma suurima merel paikneva veeatraktsiooniga.

"Laeval reageeritakse ka aktuaalsetele sündmustele kiiresti – näiteks sellel kruiisil oli võimalik vaadata megaekraanilt Madrid Reali ja Madrid Atletico mängu," rääkis Hallik.

Lisaks muidugi restoranid.

"Restorane on liigagi palju, aga eks toidu nautimine on ka üks kruiisi olulisi elemente," märkis Hallik. "Kokku on laeval 27 söögikohta, millest 16 on restoranid, bistrood ja kohvikud (16) ja ülejäänud baarid (11). Restoranide grupis on nii tasuta (kruiisi hinnas sisalduvad) kui ka tasulisi (lisatasu eest) söögikohti. Igale kruiisijale on kindlastutud toitlustus tasuta söögikohtades terve kruiisi jooksul. Selleks kehtib oma süsteem erinevate katetega, mis kindlustab, et kõik leiavad istekoha ja kõik saavad praktiliselt 24h süüa.
Minu kruiis oli väga lühike ja seetõttu restoranide nautimine jäi teoreetiliseks, aga teiste sama firma laevade peal olen neid mitmeid proovinud – eriti meeldib itaalia toit Jamie's Italian ja jaapani toit Izumi Hibachi & Sushi."

Harmony of the Seas restoranidest kujunes Halliku üheks lemmikuks tervisliku toidu koht Park Cafe.

Aga mõeldud on tõesti kõikidele gurmaanidele - molekulaargastronoomiahuvilisi ootab Alice Imedemaal stiilis Wonderland.
"Kindel mis kindel – nälga ei jää keegi ja eriti tore on see, et kui seltskonnas on nii veeganeid kui lihasõpru, siis ei pea erinevaid söögikohti otsima – kõik on samal laeval olemas ja kombineeritavad," kinnitab Hallik.

Vaata videot!