Paljud meist unistavad kruiisilaevaga reisimisest, vähemalt mõnikord. Sest kes ei ihkaks nautida luksust ja imelisi ookeanivaateid! Kui reis kruiisilaeval su reisinimekirjas sisaldub, siis võib sind ees oodata vapstav kogemus – Royal Caribbean International’i tellimusel on valminud maailma suurim kruiisilaev.

Harmony of the Seas on laeva nimi, mille katsetused just äsja lõppesid. Kõik süsteemid tunduvad ideaalses korras olevat, leiavad katsetajad. Laev on valmis reisijad pardale võtma ja juba maikuus nendega meredel-ookeanidel seilama.

Esimene asi, mis uue laeva puhul hämmastab, on selle pikkus – 362 meetrit. See tähendab, et tervelt 38 meetrit pikem kui Eiffeli torn. Laev kaalub 227 000 tonni, mahutab 5479 reisijat ja 2000 meeskonnaliiget. Mõned ütlevad, et Harmony of the Seas on justkui väiksem versioon New Yorgis asuvast ikoonilise tähendusega Central Parkist – 16 dekki, 10 587 taime ja 52 kuuemeetrist puud.

Kui laev mais Southamptonist merele läheb, jagatakse pardale tulevatele reisijatele randmele kinnitatavad GPS-seadmed, et nad laevas ära ei eksiks.

Igal suurel külalistehallil on suur dekk, kust saab kauneid ookeanivaateid nautida. Rääkimata kõigist muudest mugavustest, restoranidest, baaridest, spaadest, seiklusmängude ruumidest, spordisaalidest …

Kõige ekstravagantsemat meelelahutust pakub kümne deki kõrgune veetoru, mida mööda reisijad saavad alla laskuda kiirusega üheksa miili tunnis. Tegemist on maailma suurima merel paikneva veeatraktsiooniga.

Vaata videot!