Päikeserannad ja kenad turistivaated ei pruugi žürii tähelepanu äratada. Tasub aga mähkida Eiffel uttu või ronida sompus, tüüpilise halva sügisilmaga Šoti rannakaljudele, kui olukord polegi enam nii troostitu ja auhind kukubki.

Cutty Sarki auhinda maailma parimate reisifotode eest jagab organisatsioon nimega Travel Photographer of the Year koostöös Briti geograafiaühinguga. Žüriisse kuulusid seekord fotograafid Eamonn McCabe, Jason Hawkes, Ami Vitale, Steve Bloom, Nick Meers ja Chris Weston, lisaks toimetajad Hotshoe Internationalist, FOTO magazinist (Saksamaa), Outdoor Photographyst ning fotodirektor Condé Nast Travellerist. Amatöör- ja profifotograafid 22-st riigist valisid veel alamkategooriate parimad.

Žürii oli võitja suhtes üsna ühel meelel, pidades Craig Eastoni põnevat graafilist stiili täiesti võidu vääriliseks. Craig võitis rohkem kui 90 riigi osalejate seas oma seeriaga sombusest Šoti meremaastikust ja turistisiluettidega, mille taostaks troonis Eiffeli torn Pariisis. 

Minch, Läänesaared, Šotimaa.

Brittidel pole aasta loodusforograafi tiitli saajaid just tihti olnud, eelmine auhind läks "koju" 2007. aastal.

Alamkategooriates võitjaks tulnud fotod annavad hea läbilõike maailma turismifotograafiast. Kuna osalejaid oli üle kogu maailma väga palju, siis väljaselekteeritute tase on mõistagi väga kõrge. Aga nagu ikka on turistipiltidele kõige enam jäänud eksootilised kultuurid, kohalike portreed, linna- ja džunglimaastikud, põnevad hetked reisilt.

Kara suguharu kütt, Omo jõe org, Etioopia.

2013. aasta parima reisifotograafi konkursiks võib igaüks oma tööd juba hindamisele saata, neid võetakse vastu 1. oktoobrini 2013.

Fotod on avaldatud Travel Photographer of the Year loal.