Kui reisiplaane kannatab nihutada mõne festivali suunas, siis alloleva Fest300 nimekirja järgi saab septembri reisisihte seada.

Salzburgi festival: Tantsud ja muusika valguvad tänavatele.

Salzburgi festival
Koht: Salzburg, Austria
Aeg: kuni 1. septembrini

Salzburg on Wolfgang Amadeus Mozarti ja baroki suurim eksportija, seega pole ime, et linnas korraldatakse üks korralik Mozarti muusikafestival, mis kestab üle kuu ja algas juba juulis. Saab näha nii balletti, ooperit kui rahvatantsu ja kõike seda nii tänaval, kontserdisaalis kui looduses. Mõeldud on ka lastele, neile etendatakse Mozarti "Võluflööti"ja korraldatakse ooperilaager.

Burning Man 2012.

Burning Man
Koht: Black Rock City (Nevada, USA)
Aeg: 26. august - 2. september

Burning Man on tühjusse ehk kõrbe rajatavas linnas toimuv kunsti ja kultuuri festival. Kohata võib kõike - hipidest Ränioru IT-juhtideni. Festivali ajaks ehitatakse Nevadas Black Rocki kõrbe ajutine linn - Black Rock City, kus toimuvad õpiprogrammid, kontserdid, rituaalid ja lihtsalt pidutsemine. Selgi aastal kogunes keset tühermaad loodud ulmelisse linna mitukümmend tuhat osavõtjat. Igal aastal on eksperimentaalne kommuun valinud ühe peateema. Selleaastasest teemast saab lugeda siit.

Bumbershoot Seattle´is.

Bumbershoot
Koht: Seattle Center (Seattle, USA)
Aeg: 31. august - 2. september

Kunsti- ja muusikafestival toimub juba alates 1971. aastast. Lisaks muusikale on tegemist ka kirjandus-, komöödia-, teatri-, filmi-, ajaloo- ja popkultuuri festivaliga. Õhtuti algab zombide jalutuskäik, kuhu on oodatud kõik huvilised zombi-kostüümides. Ebatavalised on ka popkultuuri-loengud kummalistel või mõnede jaoks mõttetutel teemadel "Milleks YOLO?", "Milleks Zombid?", "Milleks lauamängud?".

Oktoberfest 2013.

Oktoberfest
Koht: München, Saksamaa
Aeg: 21. september - 6. oktoober

Kuna ka Eesti kuulub õllemaade hulka, teavad Oktoberfesti peaaegu kõik. Paljud on seal ise käinud. Sel sügisel saab jälle minna - paviljonide ehitus on juba alanud ning külastajaid oodatakse 180. korda toimuvale festivalile üle 6 miljoni. Juubelihõnguline üritus on maailma suurim festival. Lisaks ohtrale õllejoomisele pakutakse ka rikkalikku kultuuriprogrammi. Pärast Bavaria presidendile ulatatud esimest jooki läheb pidu lahti ja ära tarbitakse ligi 7 miljonit liitrit tavalisest kaks protsenti kangemat kohalikku õlut.

Nimekirja saab täiendada kommentaariumis - millised on veel kuumimad festivalid maailmas, mis toimuvad septembris?