Fest300 pakub augustiks välja kaheksa festivali, mis on maailma mastaabis parimad ja kuulsamad. Nii et kui reisiplaanidesse sobib, tasub läbi astuda.

Fringe
Koht: Edinburgh
Aeg: 2.-26. august

Tegemist on väidetavalt maailma suurima kunstide festivaliga. Pikalt toimuval üritusel leiab aset ligi 40 tuhat performance´it ja 3000 etendust. Osalejaid on 50 riigist, külastajaid tavaliselt kaks miljonit. Kontserdid, näidendid, ballett, ooper, ilutulestik, improvisatsioonikomöödia - kõike leidub igasugusele maitsele.

Sziget
Koht: Budapest
Aeg: 5.-12. august

Augusti esimeses pooles saab Óbuda saarest keset Doonaud ja keset Budapesti tõeline peosaar. Muusikafestivalil astuvad üles mitmed maailmakuulsad artistid. Sel aastal on üheks peaesinejaks briti bänd Blur.

Esala Perahera
Koht: Kandy (Sri lanka)
Aeg: 11.-21. august

Midagi eskootilist saab kogeda Sri Lankal - elevandid, dekadentlikult riietatud artistid, trummilööjad ja lõunamaine möll kestab kümme päeva. Legendi järgi varastati 1700 aastat tagasi Buddha hammas ja smugeldati Sri Lankale. Tänapäeval on see srilankalaste reliikvia ning hoiul kõige pühamas templis Dalada Maligawas ehk eesti keeles lihtsalt Hambatemplis. Festival ongi korraldatud reliikvia auks. Iga peopäeva õhtul korraldatakse suur paraad, mis meenutab sadade aastate taguseid suguharude kokkutulekuid.

Obon
Koht: Jaapan
Aeg: 14. august

Vaimude festivali tähistatakse igal pool Jaapanis ja ka suuremates Jaapani kogukondades väljaspool riiki. Vaimudega tegeletakse laternate, küünalde ja rituaalsete tantsude abil. See on ka kodukohta naasmise püha ja esivanemate meenutamine. Parim koht traditsioonist osa saamiseks on Tokushimas, mis asub 250 tuhande elanikuga Shikoku saarel.

Il Palio
Koht: Siena (Itaalia)
Aeg: 16. august

Eepiline hobuste võiduajamine kestab vaid mõned minutid, aga festivali jätkub terveks päevaks. Tihti kisub võiduajamine ka vägivaldseks, mille käigus mõni ratsanik sadulast lendab. Võitjaks on esimesena finišijoone ületanud hobune (kas ratsanikuga või ilma).

Notting Hilli karneval.

Notting Hilli karneval
Koht: London
Aeg: 25.-26. august

Notting Hilli karneval on üks maailma suurimaid tänavakarnevale. Ligi 50 aastat peetud pidu rõhutab kõigi võrdsust, erinevate rasside-kultuuride ühendajaks on muusika ja värvikad kostüümid.

Burning Man
Koht: Black Rock City (USA)
Aeg: 26. august - 2. september

Burning Man on nähtus omaette. See on tühjusse rajatavas linnas toimuv kunsti ja kultuuri festival. Kohata võib kõiki - hipidest Ränioru IT-juhtideni. Festivali ajaks ehitatakse kõrbe ajutine linn - Black Rock City, kus toimuvad õpiprogrammid, kontserdid, rituaalid ja lihtsalt pidutsemine.

La Tomatina.

La Tomatina
Koht: Buñol (Hispaania)
Aeg: 28. august

On augusti lõpp, tomatid jälle küpsed ning suur osa neist läheb niikuinii raisku. Milleks kurvastada - käes on tomatirevolutsiooni aeg. Keegi ei tea, kuidas see traditsioon sündis - ilmselt eelmise sajandi keskel läks mõni meeleavaldus või karneval käest ära ja kõik hakkasid üksteist tomatitega pilduma. Vaatamata võimude skeptilisusele ja tomatilahingu vahepealsele keelamisele on traditsioon jätkunud. Kui ei karda tomatiseks saada, võib just sel päeval Buñolist valgesse T-särki riietunult läbi astuda või pikemalt peatuda. Viharavi on garanteeritud. Lisaks tomatisõjale saab näha ka muid huvitavaid üritusi ja võistlusi.