Suusareisid Šveitsi või Prantsusmaale võivad olla küll väga peened, aga kas tõesti peab suusareisi alla terve varanduse magama panema? Lumi on ju igal pool sama. Toome teieni Euroopa 10 kõige soodsamat suusakuurorti, mis on samal ajal ka väga ägedad!

Noolega paremale liikudes saad teada, mis on Euroopa kõige soodsamad suusakuurordid.


Jasnát loetakse Euroopa odavaimaks suusakuurordiks. Kuid see on kaasaegsem kui enamik üsna lähedal asuvaid ja tuntud Austria suusapaiku. Chopoki mäe lõunaküljel on hulgaliselt hooldatud radu ja after-ski baare, mäe vastasküljel aga ambitsioonikad tallamata rajad. Adrenaliinisõltlased saavad end välja elada vabasuusatamise alal.

Foto: Shutterstock


Erinevalt teistest Itaalia suusakuurortidest on Livigno tänu tax-free-tsoonile taskukohane sihtkoht. Keskmisel tasemel suusatajatele väga sobilik, edasijõudnutele võib veidi igav tunduda. Kuid lumelaudurid on omas elemendis, sest seal on ka suur ja kaasaegne lumepark. Ja loomulikult on radade ääres hulgaliselt pitsabaare!

Foto: Pixabay


Serbia on tuntud kui suviste muusikafestivalide paik, kuid elav ööelu kestab seal ka talvel. After-ski, mida iseloomustatakse terminiga “turbo folk”, on siin omapärane ja võluv ning kestab koiduni. Suusatamise võimalusedki on head — 55 km hooldatud radu ja 12 km tallamata radu (off-piste) kuni 2017 meetri kõrgusele. Mõnes hotellis saab nautida Türgi sauna ja veekeskuse mõnusid.


Foto: Shutterstock


Seda paika peetakse Poola talvepealinnaks. Suurepärane nii algajatele kui edasijõudnutele. Hiljutised investeeringud on Zakopanest hea reisisihtkoha teinud — laiad ja hästi hooldatud rajad, täiendavad suusaliftid, kvaliteetne after-ski ning tähelepanu — imeodav õlu! Lennujaam asub vähem kui kahe sõidutunni kaugusel.


Foto: Shutterstock


Ischgl sobib paremini algajatele ja kesktasemel suusatajatele kui adrenaliinisõltlastele. Kuid — St. Anton, üks parimaid Euroopa suusakeskusi, on autosõidu kaugusel.

Uutesse suusaliftidesse paigutatud soojendustega istmed on juba iseenesest põhjus, miks Ischglisse minna. Lisaks suur valik mägirestorane ja -baare, kus suusatamisest jalga puhata.


Foto: Shutterstock


Vanim Bulgaaria suusakeskus. Sobib nii algajatele kui meistritele, hästi hooldatud rajad paiknevad kuni 2600 meetri kõrguseni välja. After-ski on ohtlikult odav — kannutäis õlut maksab umbes 1.50 eurot.


Foto: Shutterstock.com


Võõrustas 1984. aasta olümpiamängudel naiste mäesuusatajaid. Kui see paik sobis olümpiasportlastele, sobib ka harrastajatele. Edasijõudnumad võivad proovida 20 km tallamata radu, teistele on saadaval hulk hooldatud sõiduradu. Ka after-skid peetakse, kui mitte mujal, siis lähedalasuvas Sarajevos vähemalt. Lennujaamaga ühendab kuurorti uus kiirtee.


Foto: Shutterstock


Kolasin pole nii glamuurne kui Euroopa uhkeimad, kuid siiski 1450 meetri kõrgusel ning pakub 30 km peamiselt siniseid radu ja moodsaid suusalifte. Mäenõlval leidub ka spaaga varustatud hotelle, mis on väga hea hinnaga.

Foto: Shutterstock