"Täna hommikul Hurghadassa ei lennanud," tõdeb Katariina. "Kes jaksab sealsed haiglaarved omast taskust kinni maksta, kui midagi peaks juhtuma? Kartsin karantiini ja, et toon oma lähedastele haigust."

"Tühistasin täna pere reisi Türki (Tez Tours), mis pidi toimuma mai alguses," lisab ka Liisa. "Ootame, kui olukord stabiliseerub, ja siis kindlasti lähme. Tez Tour pakkus reis alternatiivina septembrikuuse lükata, et me ei kaotaks enda raha, aga otsustasime siiski keelduda. Inimesed, olge mõistlikud ja vaadake oma ninast kaugemale! Peske käsi ja püsige kodus."

Veel üks lugeja kinnitas, et tühistas eelmise aasta lõpus tellitud Egiptuse reisi Hurghadasse, mis oli broneeritud läbi reisikorraldaja Kidy Tour. "Reis oleks toimunud märtsi lõpp kuni aprilli algus. Leppetrahv oli 25% reisi maksumusest nagu lepingus kirjas," avaldab ta. "Reisimaksumus sisaldas ka viisa maksumust, aga seda ei arvestatud maha leppetrahvi arvutamisel. Olen nõus, et reisikorraldajatel pole praegu lihtne aeg, seetõttu nad ootavad viimase hetkeni ja natuke peale, kui nad võib-olla hakkavad reise ära jätma. Pole ka kindel, kui õiged on Egiptuse ametlikud nakatunute arvud. Võimalik, et varjatakse. Loodan, et eksin. Olukord kuurortites võib muutuda kiiresti, aga kes julgeb minna, sellele head reisi ja nagu vanasõna ütleb, et julge hundi rind on rasvane!"

Mõnel reisi tühistanud lugejal läks paraku nii halvasti, et reisifirmad tagastavad vähem kui pool juba makstud summadest. "Tühistasin just tervislikel põhjusel reisi Egiptusesse ja ei pakuta midagi, kogu vastutus jääb kliendi kanda," tõdeb A. "Tagasi saan ainult 40% kogu makstud rahast. Ülejäänud jääb reisibüroole n-ö trahviks. Palusin küll võimalust reisi edasi lükata, aga selle eest taheti mitusada eurot veel lisaks. Uskumatu, et ka praeguses olukorras tahetakse maksimaalset kasumit teenida ja seda ikka kliendi arvelt."

Aga on ka neid, kes on juba puhkusel ja naudivad sooja päikest maksimaalselt. "Olen hetkel emaga Sharmis ja on täitsa mõnus sooja päikest nautida," kirjutab üks lugeja. "Valisime teadlikult saksakeelse hotelli, et ei oleks itaallasi ja venelasi. Kuna ema valdab puhtalt saksa keelt, siis on see heaks boonuseks. Inimesed ärge põdege, vaid valige hoolikalt!"

Lugejad, kuidas olete teie oma selle kevad-suve reisiplaane muutnud? Kas olete piisavalt julged ja optimistlikud, et aasta teise poolde praegu soodsa hinnaga lennupileteid osta?