Lottemaa jääb külastajatele avatuks kuni 30. augustini, olles avatud iga päev, sh ka jaaninädalal kell 10-18.

"Hetkeseisuga näitab statistika, et lätlased on isegi veidi usinamalt meid üles leidnud – avamispäevalgi oli 53% piletiostjatest just lõunanaabrite juurest," ütles Lottemaa turundusdirektor Jorgen Sumin. "Seadsime kassasüsteemi sisse statistikamooduli, et hoida end külastajate profiiliga paremini kursis," lisas ta.

Siit lähtuvalt kõlavad sel suvel teemapargis ka lätikeelsed infolõigud ning ka planetaariumis eriprogramm. "Teeme kõik endast sõltuva, et igast rahvusest külastajad end meie juures mõnusalt tunneksid," kinnitas Sumin.

Vaatamata sagedastele küsimustele, kas Lottemaa muutub äkki pigem Läti teemapargiks, kinnitab Lottemaa turundusdirektor, et Lottemaa on ja jääb oma programmilt ikkagi Eesti-keskseks vaatamata sellele, et paljud lätlased peavad Lottet ja tema sõpru juba "lätlasteks".

Läti külastajad on andnud tagasisidet, et lisaks Lotte tuntusele on üks peamisi põhjuseid Lottemaa külastuseks see, et Lätis puuduvad vastava mastaabi ja sisuga teemapargid ning samuti on Lottemaa oma asukoha poolest Riiale suhteliselt lähedal.

Lottemaa partneriteks Läti turul on Karums ja Elektrum, Lisaks jõudsid Läti turule sellest kevadest Karumsi "Lotte kohukesed" ja Saku "Lotte limonaad", mis on aidanud kaasa teemapargi tuntuse kasvule.

Suuremateks uuendusteks on sel suvel täielikult uuenenud programm, mis sisaldab Janno Põldma poolt kirjutatud uusi näidendeid. Vahepeal on leiutatud ka palju uusi atraktsioone, näiteks muttide Johni ja Jamesi maa-alune maja, kuhu saab sisse piiluda periskoopidega, kaugele vaatamise masin Lotte maja tornis, kiuslik kaev, jooksmise masin ja mitmed muud leiutised. Lottemaa ranna-alale jõudis suur laev, karussell ja vedrukiiged, millel lapsed saavad turnida. Jaapanist on kohale jõudnud Susumu, kes usinalt lapsi rõõmustab. Balti riikide suurim teemapark Lottemaa põhineb Heiki Ernitsa, Janno Põldma ja Andrus Kivirähki Lotte teemalistel raamatutel ja joonisfilmidel.

Lottemaa asub Pärnu lähedal Tahkuranna vallas ja seal töötab suvel üle 130 inimese. Teemapark tunnistati 2014. aasta parimaks turismiobektiks.