Treehotel on hotell, mille nimi vihjab õigesti - numbritoad on puude külge kinnitatud ja maast natuke kõrgemal. Siiski pole see majutus igal ajal avatud, vaid ettetellimisel ja gruppidele. Mets, kus Treehotel asub, kasvab Lule jõe ääres, 100 kilomeetrit Luleå lennujaamast. Kohalikus 600 elanikuga külas on restoran, pood ja külalistemaja.

Toad asuvad 4-6 meetrit maapinnast ja on kinnitatud männitüvede külge puid kahjustamata. Ka ümbrust proovitakse võimalikult vähe häirida. Üks kuup näiteks on ehitatud peegelpindadega - see peegeldab oma pinnalt ümbritsevat metsa ja jääb peaaegu nähtamatuks.

Numbritoa puitpõranda all on elektriküte, mis, nagu armastavad rõhutada hotelli omanikud, on samuti roheline - pärit hüdroelekrijaamast. Valgustus on LED-idega, mis tarbivad vähe.

Kuna toad on puu otsas, siis veega väga priisata pole - jätkub vaid kätepesemiseks ja muuks hädavajalikuks. Dušši võtma peab minema peamajja. Muu kasutatud vesi kogutakse mahutisse ja tühjendatakse kord päevas.

Puu otsas on viis tuba ja saun. Iga tuba on ise nägu, suurusega 15-30 ruutmeetrit. Hinnad kahele algavad 530 eurost. Suurimad toad mahutavad puu otsa kuni neli inimest.

Hea lugeja, millised on sinu kogemused kõige eksootilisemas hotellis, mida oled kasutanud?

Sellised need puuhotelli toad ongi:

Bird´s Nest.

The Cabin.

Mirrorcube.

Mirrorcube seestpoolt.