Edetabelid sisaldavad 2014. aasta parimaid sihtkohti ja vaatamisväärsusi, mis on kogutud Lonely Planeti aastaraamatusse.

Reisitoimetajate ja rändurite poolt valiti 2014. aasta sihtkohaks number 1 Brasiilia. Järgnesid Antarktika ja Šotimaa.

Pariis aga jõudis edetabelis esikohale soovitatud linnade edetabelis. Järgnesid Trinidad Kuubal ja Kaplinn Lõuna-Aafrika Vabariigis.

Piirkondadest, mida Lonely Planet soovitab 2014. aastal külastada, jõudis esikohale Sikkim Indias. Järgnesid Kimberley Austraalias ja Yorkshire Suurbritannias.

Edetabelisse valitud sihtkohad peavad alati vastama kindlatele nõudmistele. Seal peab olema midagi erilist just saabuval aastal, koht peab olema trendikas rändurite seas ja seekordne väljavalitu Brasiilia kõike seda 2014. aastal ongi: lõputud päikeselised liivarannad, mäed, mis on kaetud erkroheliste vihmametsadega ja maailma ühed ilusaimad koloniaalkülad ja metsik loodus ning lisaks kaks maailma kõige hinnatumat spordisündmust - FIFA maailmakarika võistlused ja kaks aastat hiljem ka suveolümpia., kirjeldatakse Lonely Planeti väljastatud uudises.

Euroopast pääses veel parimate sihtkohtade sekka Rootsi, olles Šotimaa järel neljandal kohal. Belgia oli järgmise Euroopa sihtkohana kaheksas.

Lonely Planet valis veel ka soodsaimad reisisihtkohad, parima perepuhkuse sihtkohad, parimad kassiarmastajate sihtkohad jne, kokku 17 erinevas edetabelis.

Parimaid valisid välja Lonely Planeti autorid, toimetajad ja veebihääletajad. Lõpliku valiku tegi žürii, mis koosnes reisiekspertidest.

Edetabeleid täispikkuses vaata Lonely Planeti lehelt.