Suitsetamise keelamine muutis närvilise lendaja vägivaldseks ning ta ründas lennukimeeskonna liiget ja kaasreisijat. Nagu pealtnägijad uudisteagentuurile kirjeldasid, muutus olukord Etihadi lennul EY460 kiiresti ohtlikuks, sest meest ei suutnud lennuki töötajad enam ise ohjeldada. Lõpuks õnnestus märatseja maha suruda kuue kaasreisija ühise pingutusega.

Korrarikkuja arreteeriti Melbourne´is. Kuid sõit kestis peale kaklust veel tunde ja enne tuli märatseja kuidagi kinni pidada. Nagu sel puhul tihti kombeks, seoti ta viimasesse istmeritta istme külge.

Kaklus toimus 13-tunnise lennu seitsmendal tunnil ja kinniseotud vastuhakkaja olevat allesjäänud kuus tundi oma kohal edasi karjunud ja märatsenud, mille pärast lennufirma kõigi kaasreisijate ees hiljem vabandas. Piloodid otsustasid siiski hädamaandumist mitte teha ja sihtkohta lennata. Hädamaandumise kulud oleks aga korrarikkujalt niikuinii välja nõutud.

Etihadi kõneisik ütles MailOnline Travel´ile, et tõepoolest nende lennul tuli üht reisijat füüsiliselt ohjeldada. Põhjuseks oli kallaletung meeskonnaliikmele ja istmenaabrile, kui lendajale tehti selgeks, et kogu lennu jooksul on suitsetamine keelatud. Koos kaasreisijatega õnnestus ta lõpuks tahaistmele kinni siduda.

Märatsejatega ja lennumeeskonnale vastuhakkajatega käitutakse lennuturvalisuse eeskirjade järgi karmilt. Nii näiteks lõppes üks intsident samamoodi suitsetamist nõudva reisijaga ühel Lion Airi reisil:

Märatseva reisija poolt põhjustatud hädamaandumise kahjud on British Airwaysi andmetel keskmiselt 55 800 eurot. See summa nõutakse halvasti käitunud lendajalt hiljem sisse. Miks aga reisijad üldse märatsema hakkavad? AD Airspace on avaldanud oma kodulehel peamised lennukivägivalla põhjused:

1. Purjus puhkuselt saabuja

Purjutajaid võivad hakata häirima igasugused pisiasjad: liiga pikk tualetisaba, kõrvalistuja käitumine, lennukimeeskonna keeldumine alkoholi pakkumast isegi raha eest.

2. Kuulsuste ego: "kas te ei tea, kes ma olen?"

Tavaliselt tabab see hoog tuntud inimesi või neid, kes arvavad, et nad on tähtsad ja neid tuleks erilisemalt kohelda.

3. "Laske mind siit välja!"

Üllatavalt palju on juhtumeid, kui mõni reisija üritab lennu ajal väljuda. Tavaliselt on need reisijad vaimselt ebastabiilsed.

4. Ravimi mõju

Mõned ravimid võivad muuta reisija lennukis vägivaldseks.

5. Suitsetajad pikal lennul

Ahelsuitetajatele on lendamine teinekord tõeline piin. Mitu tundi ilma suitsuta võib nende vaimset tasakaalu häirida.