Matkamessil osaleb ligi 40 erinevat matkade ja retkede korraldajat (nii vees kui maal), seiklus- ja elamuskeskust ning spordi- ja matkatarvete pakkujat. Enamus osalejatest tutvustab võimalusi looduse avastamiseks ja vaba aja veetmiseks siinsamas Eestis, aga tutvuda saab ka seiklusreisidega eksootilistesse paikadesse.

Matkasport avab messil unikaalse MATKaLABORi, kus saab muuhulgas proovida matkapriimusel espresso valmistamist, mustast veest joogivee saamist ning leida ideid veeoludes nutiseadmete kaitsmiseks. Täielik nimekiri elamuste pakkujatest Matkamessil on siin.

“Matkamessi eesmärk on mõnusa peresõbraliku messipäeva jooksul anda külalistele ideid, mida uut ja põnevat sel kevadel-suvel ette võtta,” selgitab Katrin Pärnpuu, Eesti Matkaliidu asepresident ja Matkamessi korraldaja. “Minu hinnangul on parim põhjus messi külastamiseks võimalus retkede ja matkade korraldajate ning seikluskeskuste pidajatega kohapeal silmast silma kohtuda ja kogemusi vahetada, küsida ning uurida. Loome messil just vahetut suhtlust toetava keskkonna.”

Matkamessi lavaprogrammis räägivad oma lugusid tuntud ja kogenud spordisõbrad, seiklejad ja matkajad ning adrenaliinikütid. Lavale astuvad teiste seas Wend ehk Priit Kuusk, Kerttu Jukkum, Krista Lensin, Carmen Pritson-Tamme, Mart Reimann ja mitmed teised. Kuulajatel on võimalik kuulda lugusid nii Uhhuuduuri rattaseiklustest, matkadest Santiago de Compostela matkarajal ning Birmas, maratoni jooksmisest kõrbes, lastega matkamisest kui ka autoretkedest kaugetel maadel.

Messil toimub ka jutuajamine loodusfotograaf Hans Markus Antsoniga, kelle saadame teele selleaastasele Fjällraven Polar 2016 polaarseiklusele.