Yle vahendab, et karaoketoa mõte on anda võimalus karaoket üürata ka neil, kes ei taha seda teha peale paari jooki baaris võhivõõraste ees. Uues ruumis saab laulda - või "laulda" - täpselt nii valjult ja valesti, kui soovi on, ütles juhataja Villa Karinen. Ei mingit kriitikat.

Kaardiga registreerides saab endale lausa kaks tundi aega kinni panna ning valida saab enam kui 3000 laulu seast. Lisaks soome viisidele on võimalik kaasa laulda paljudele välismaistelegi Black Sabbathist ja 50 Centist kuni Whitney Houstoni ja Celine Dionini välja. Päris kindlasti on ka mõni Georg Otsa lugu - vähemalt "Saarenmaan Valssi" ikka (spekuleerib Forte).

Ja raamatukogukaraoke on popiks osutunud. Igas vanuses soomlased käivad laulmas, sealhulgas kohaliku vanadekodu asukad nagu ka need, kes soovivad lihtsalt lavahirmust üle saada. Korraldati lausa kursis nimega "Ole vapper, laula karaoket", kus juhendati, kuidas mikrofoni hoida ja lavanärv seljatada. Üks osalejaist Anniina Rantanen ütles Ylele, et ruum võimaldab rahus harjutada ja ühtlasi "laulda kaine peaga."