Las Vegasest 40 kilomeetri kaugusel asuv Ameerika suurim veehoidla Meadi järv, mis tekitati Hooveri tammi abiga aastal 1936, on veest tühjaks jooksmas. 90% Vegases kasutatavast veest tuleb Meadi järvest ning 14 aastat kestnud põud kuivatab reservuaari kiiresti.

The Telegraph kirjutab, et ohule on kaasa aidanud viimase kümne aastaga Las Vegasesse kolinud inimeste hulk – 400 000 kuni 2 miljonit inimest. Veehoidlast on ammutatud 18,2 kvintiljonit (miljon miljardit) liitrit vett ning järv on nüüdseks tühjenenud juba alla poole oma mahust. Kõrbelinnas kulutatakse päevas inimese kohta 996 liitrit vett, millest enamus kulub erinevate murupindade hooldusele. Lahendusena pakub Las Vegas inimestele muru eemaldamise eest kompensatsiooni peaaegu 15$ ruutmeetrist. Arvatavasti on vältimatu Las Vegase lõplik murust loobumine.

Kliimateadlane Tim Barnett leiab, et olukord on väga halb. „Kui ei leita viisi, kuidas saada kusagilt rohkem vett, on Las Vegasega kõik,“ ütles ta. Ta ennustab, et veehoidla võib tühjeneda aastaks 2036.

Hoidlast viib vee linna kaks erineval kõrgusel toru, kõrgem neist pumpab varsti vee asemel lihtsalt õhku. Linna päästmiseks ehitatakse kolmandat toru, mis võtaks vett kõige sügavamalt. 817 miljonit dollarit maksev projekt peaks valmima 2015. aasta lõpuks, kuid tegemist pole siiski pikaajalise lahendusega. Las Vegases plaanitakse ka 15,5 miljardit dollarit maksvat projekti, mille tulemusel ehitataks 419 km pikk toru Nevada kõrbe, kus oleks võimalik põhjaveekihist pumbata 123 miljardit liitrit vett aastas.

Projekt ei saanud siiski luba, sest keskkonnakaitsjad tõestasid ehituse kahjulikkuse. Las Vegases töötav teadlane Rob Mrowka leiab, et väidetav lahendus lükkaks vältimatut lihtsalt edasi: „See põud on kui terves kõrbes aeglaselt leviv vähk, mille mõju avaldub alles aastakümnete jooksul.“ Ta arvab, et peaks hakkama arutama inimeste vähendamist Las Vegases.

Veel nähakse lahendusena ehitada Vaiksesse ookeani päikese jõul töötavaid merevee magestusjaamu ning saadut magevett kasutada vahetuskaubana Mehhikoga, kes annaks Nevadale oma osa Colorado jõe veest.

Rob Mrowka pessimistlik lõpuprognoos aga ütleb, et kunagi lõppeb kõrbelises Edela-Ameerikas tsivilisatsioon selle praegusel kujul niikuinii.