New Yorgi linn on ilmselt üks tuntumaid linnu maailmas. Pindalaga 1214 km2 ja väga suure hulga vaatamisväärsustega, millest oleme kuulnud läbi filmide ja uudiste, on see suur ala, mida turistina katta. Eriti kui aeg on piiratud. Kasutades metrood, võib kiiremini ja kaugemale jõuda, kuid jalgsi liikudes näed siiski oluliselt rohkem seda, mida linnal pakkuda on. Michigani ülikoolis arvutiteaduse alal doktorikraadi omandav Randal S. Olson pani arvutiprogrammi välja arvutama optimaalseimat teekonda, mis ühendaks kõik vaatamisväärsused lühima teekonnaga. Nii sündis mitmeid teekondi Euroopa ringreisist New Yorgi jalgsirännakuni.

Jalgsiraja pikkus on 22,5 kilomeetrit (14 miili) ja sisaldab 27 tuntud vaatamisvääärsust, nagu näiteks Rockefelleri keskus, Central Park, Times Square, SoHo piirkond, Empire State Bulidingu vaateplatvorm, Madisson Square Garden, vabadussammas, Ground Zero ehk kaksiktornide asupaik jne. Vaatamisväärsused on Olsen valinud Tripadvisoris oleva nimekirja "27 olulisemat asja, mida teha New Yorgis" järgi.

Rada saab läbida ka rattaga või kasutada osaliselt metrood.

Kui muuseumid, kõrghooned, rahvahulgad on sinu New Yorgi elamuse nimekirjas, siis see rada on just sulle, kirjutab Olsen, kes soovitab aga täieliku elamuse saamiseks siiski arvestada ka lisaaega muuseumikülastusteks või tänavatoidu ampsamiseks.Olson on lahke ka oma Pythonis kirjutatud koodi jagama, et igaüks saaks vahepeatusi ja teekonda ise endale sobivamaks kohendada või mõne muu uue marsruudi arvutada.

Kas oleksid valmis New Yorgis üle 22 kilomeetri jalutama, selle asemel et mugavalt takso või metrooga igale poole kohale sõita?