Paros, Kreeka
Kui enamasti sõidetakse Kreeka saartele rannaelu nautima siis Paros on tõeline lohelaudurite paradiis! See vähem tuntud Kreeka saar on äärmiselt mitmekülgne: kes soovib nautida kuldse liivaga randu on õiges kohas, kuid kellele meeldib ajalooline taust ja vaatamisväärsused, ei pea samuti pettuma. Päikeseküllase Parose pealinn Parikia võlub oma rahuliku rütmiga, sadamas kauplevad merelt tulnud kalurid, seal samas promenaadil pakuvad oma kaupa kohalikud farmerid. Kauneid vaateid pakub ka vana kindlus ja vanalinna valgetel tänavatel on uudistamist tundideks. Kindlasti külasta Naoussa kaluriküla, kus leidub mõnusaid tavernaid lõuna -või õhtusöögi nautimiseks.

Paros

Veneetsia, Kirde-Itaalia
Linn kui muuseum! See kanalitele ehitatud kuulus väikelinn oma gooti -ja renessansistiilis majade, kirikute ja väljakutega on tõeliselt eriline kogu maailmas. Julgelt võib öelda, et selle suve suursündmuseks peale imelise linna külastuse on ka 57. Veneetsia biennaal. Eesti paviljonis on esindatud kunstnik Katja Novitskova ja kuraator Kati Ilves näitusega „Kui sa vaid näeksid, mida ma su silmadega olen näinud“. Tänavune väljapanek mõtestab kaasaja digikultuuri, vaadates sellele tagasi ulmelisest tulevikunägemusest.

Grand Canal

Laos
Tänu aprillis esilinastunud Eesti-Laose-Prantsuse koostöös valminud filmile, põnevusdraamale “Kallis õeke”, on Laos Eesti reisihuvilisele ilmselt sammukese lähemale tulnud. Nimelt on filmis nähtud lopsakas loodus, lisaks filmi keerdkäikudele Eesti segaseid 90ndaid meenutavas Laoses, ilmselt paljudele meelde jäänud. Laos on siiani tihti jäänud kõrvale sest selle lähedal asuv Tai on palju turiste Bangkoki või Koh Samui, Phuketi või Phi Phile saartele ära tõmmanud, kuid ka Vientiane ja Luang Prabang on arvestatavad reisisihtkohad.

Kes Tai juba risti-põiki läbi sõitnud võiks just Laose templite rohket pealinna Vientiane’i külastada või sõita UNESCO maailmapärandi nimistusse kuuluvasse, Prantsuse koloniaalstiiliga arhitektuuri poolest silma paistvasse Luang Prabangi. Lendamiseks soovitame Aerofloti, Tallinnast kõige pealt Bangkoki ja siis edasi juba AirAsiaga Laosesse. Suure valiku lennupiletid leiad Momondost ja abiks on ka Travely Kagu-Aasia reisimise juhis.

Bari, Lõuna-Itaalia
Bari külastamise teeb eriti mugavaks, et alates 25. juunist on Wizzairi lennud Lõuna-Itaaliasse otse Riiast! Bari krooniks on Itaalia köök hõrgutavate mereandide ja pizzaga ning päevad täis Lõuna-Itaalia säravat temperamenti.

Eestlastele pigem vähem tuntud Bari on sadamalinn Apuulia maakonnas, Aadria mere ääres. Bari on suuruselt teine Lõuna-Itaalia linn Napoli järel ning sellel on praamiühendus Dubrovniku, Durrësi ja Kérkyra saarega. Lennupiletid leiad Wizzairi kodulehelt ning Riia lennujaama lähedal maksab parkimine u 3.50€ – 4€ ööpäev.

Seišellid

On olemas rannad ja siis on veel RANNAD! India ookeanis asuvad Seišellid on tuntud just nende trükitähtedega randade poolest – valge rannaliiv, helesinine merevesi ja rannas kõrguvad palmipuud. Sihtkoht tõelistele romantikutele ning noorpaaridele aga pakub ka rõõmu golfisõpradele. Ööbimiseks soovitame peasaar Mahel asuvat Kempinski Seychelles Resorti.

Málaga, Hispaania
Málaga asub Hispaania lõunaosas, Costa del Solis ning nagu kohalikud ütlevad paistab päike antud piirkonnas tervelt 320 päeva aastas! Piirkonna uhkuseks on sillerdavad rannad, sinine taevas ja Málaga nimeline jäätis, mille teeb eriliseks magusas dessertveinis hoitud rosinate lisamine maiusele.

Málaga on ka pärl muuseumi huvilistele: kuna linn on Pablo Picasso sünnikoht on loogilise jätkuna ka Picasso muuseum just Málagas ning samuti ka Uue Kunsti Keskus (Centro de Arte Contemporáneo).

Allikas: Travely.ee