Vali vaiksed ja mugavad istekohad. Kui soovid lennukis magada ja rahulikult puhata, siis vali koht lennuki eesosas, kus on kõige vaiksem. Istekoht eesosas aitab reisi mugavamalt mööda saata ka näiteks reisist tingitud iivelduse puhul. Tiibade kohal asuvate varuväljapääsude juures olevad kohad on lennukis kõige stabiilsemad ja suurema jalaruumiga, samas peab arvestama mõningate turvapiirangutega. Akna ääres saad istuda ilma, et vahekäigus liikuvad inimesed häiriksid ning naabrid tualetti külastada soovides pidevalt mööda trügiksid. Pea alati meeles, et varajane check-in suurendab võimalust valida endale parim istekoht.

Telli söök ette. Paljud lennufirmad pakuvad võimalust toit ette tellida – kui jõuad pardale, on personal juba valikust teadlik, toit on valmis ning võite lihtsalt nautida – tõeline VIP kogemus. SmartLynx Airlinesi kommunikatsiooni- ja turundusjuhi Ilva Priedniece’i sõnul on menüü valik ette tellides mitmekülgsem, eined on odavamad kui lennukist tellides ning sind teenindatakse esimesena. SmartLynx’i pardale toidu ettetellimisel on kümme erinevat valikut, millest kahe valmistamisel on mõeldud spetsiaalselt lastele.

Abivahendid tagavad mõnusa une. Väljapuhkamine lennureisi ajal – tundub lihtsam öelda, kui teha? Tänapäeval on saadaval suur hulk innovaatilisi ja kompaktseid abivahendeid, mis aitavad lennukis mugavalt sõba silmale saada, et ärkaksid sihtkohas puhanuna. Näiteks stiilsed unemaskid, luksuslikud ja toetavad reisipadjad, mis mahuvad edukalt käsipagasisse, kõrvatropid ning muud abivahendid tagavad rahuliku une. Juhul kui unustad teki või padja kaasa pakkida, küsi kindlasti personalilt – enamus lennukites on need kenasti olemas.

Naudi vaid lemmikmeelelahutust. Meil kõikidel on hulk raamatuid, mida soovime lugeda, lemmikartist, kelle viimast plaati pole jõudnud veel kuulata ja filme ning seriaale, mida soovime vaadata, kuid pole leidnud selleks aega. Lendamine pakub selle aja. Valmista meelelahutus ette, naudi segamatult just enda lemmikuid ja lõõgastu. Enne sõitu tasub Ilva Priedniece’i sõnul alati üle kontrollida, kas lennukis on USB laadija, et saaks nutitelefoni, tahvelarvutit või sülearvutit vajadusel laadida.

Mugavus on luksus. Pikk lennureis ei ole koht, kus enda parimaid kostüüme näidata. Ka lühemad lennud tähendavad siiski tundide viisi istumist ning kerged ja mugavad rõivad, mis ei ole liiga tugevalt keha ümber ega kortsu istudes, tagavad hea enesetunde ja välimuse, võimaldades lendu nautida.

Värskenda end. Esimene klass tähendab ennekõike läbimõeldud kogemust, mida on võimalik teatava eeltööga ka ise tagada. Kuna lennuki õhk on tavapärasest kuivem, siis paki kaasa väike kotike kreemi, mitsellaarvee sprei ja teiste mugavustoodetega, et saaksid end lennu vältel värskendada ja nahka niisutada ning tunneksid end sihtkohta jõudes värske ja energilisena.