Sõna levis nii Eesti kui välismaistes reisiportaalides ja -foorumites, inimesed, kellel Tenerifele minek plaanis, olid mures.

Võtsime ühendust Tenerifel elava eestlase Priit Kiviga, kes pakub saarel külaliskortereid, et uurida, mis saarel täpsemalt toimub.

Kivi sõnul ei vasta uudis saare lukkupanekust tõele, vaid tegu oli Kanaari valitsuse sõnade vale- või ületõlgendamisega kohaliku meedia poolt, mis levis ka välismaistesse kanalitesse. "Valeuudis hakkas kiiresti levima ja nüüd on ka meie Tenerife Siesta külaliskorterid broneerinud inimesed küsinud, kas nad peavad oma reisi ära jätma."

Tegelikult muutusid Tenerifel vaid piirangud karmimaks. "Siseruumides enam ei toitlustata, süüa saab terrassidel, mis tohivad olla täitunud 50% ulatuses, siseruumides viibimine on reguleeritud, eri haldusüksuste vahel reisida ei soovitata." selgitab Kivi. "Maskide kandmise kohustus nii siseruumides kui tänaval on kehtinud Tenerifel juba pikemat aega."

Rahvusvahelised lennud Tenerifele toimuvad ja turistid lastakse maale sisse tingimusel, et neil on ette näidata negatiivne koroonatest ja QR-kood, mis tõestab, et internetis on täidetud tervisedeklaratsioon. Lisaks peab neil olema broneeritud ööbimiskoht saarel.