Võrumaa vaatamisväärtustest rääkides kinnitas maakonna turismikoordinaator Kadri Moppel, et Lõuna-Eestit ja Võrumaad külastades peaks iga eestlane Suurel Munamäel elus vähemalt kordki ära käima, kui mitte mitte rohkem. „Torni saab juba mitu aastat liftiga, need kes väga ronida ei taha saavad vaadet nautima minna mugavalt,” sõnas ta.

Munamäele lisaks on piirkonda tekkinud uus pilgupüüdja - Rõuge pesapuu. „Seegi on koht, mida tasuks kaks korda külastada, päeval ja õhtul, kui on pime. Päevasel ajal saab vaadata kui kaugele silm seletab ja öisel ajal on põnev näha, kui efektselt on Pesapuu valgustatud,” lisas ta.

Maakonna keskus, Võru linn, pakub sellel suvel linnatuure, millest osad toimuvad ka kohalikus Võru murdes. Ühes õiges ringsõidus peab aega jääma ka söömisele. Moppeli kinnitusel leidub häid söögikohti nii linnas kui kogu maakonnas rohkesti. Erilist tähelepanu tasuks pöörata paikkonna toitudele, nii rohkelt tradistioonilisi toite pole mitte igal maakonnal pakkuda.

„Meie piirkonna erilisem roog on sõir, seda on meie kandis ikka tehtud. Veel võib erilisena välja tuua erinevad tatrapudrud ja läätseroad ning kanepitoidud,” loetles Moppel. Ta naeris, et Võru ja Setu murdes toitude nimedest ei tohi ennast lasta heidutada vaid tuleb teenindajalt julgelt küsida, mida huvitava kõlaga toidu nimi endas kätkeb. „Oma keel annab ikka väga palju sellel õhkkonnale juurde,” tunnustas Moppel Võru murdekeele läbilöögivõimet.

Kui rääkida üritustest, siis suvekalender on täis erinevaid sündmusi, põnevamad neist on Võru linna sünnipäev ja Antsla pannkoogipäev. Veel toob Moppel esile paikkonna olulise pärli: Avatud talude päeva 18.-19. juulil, kus näha saab ka selliseid kohti, kuhu igapäev sisse ei pääse.

Võrumaa eripärast ja kuidas oma puhkust veel sellel suvel paremini sisustada räägib „Puhka suvel” Võrumaakonna turismikoordinaator Kadri Moppel.

Võru maakonna turismi arendamise projekti rahastatakse EL Euroopa Regionaalarengu Fondist meetme tegevuse 5.4.2. „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks” raames.

Kuula Võrumaast pajatavat saadet Delfi Taskust:

1x
00:00
Jaga
Kommentaarid