Ning ükskõik kui palju ka järgmiste laskumiste sihtkohtade valikul ringi vaadata, kõlab tänavune soovitus Euroopas ühtmoodi: „Mine itta!“

Kranjska Gora Sloveenias ja Bansko Bulgarias annavad sulle võimaluse suusatada finantsiliselt õiges suunas. Neid kohti peavad parimateks inimesed, kes otsivad soodsaid hindasid, väidab iga-aastane Travel Money Ski Resort Report.

Hindajaks oli Briti juhtiv välisvaluutapakkuja koostöös Crystal Ski Holidays’iga, kes avaldab perepuhkuste kohta käiva info detsembris.

Praegu võid 308 euro eest osta kuuepäevase suusapaketi koos varustuse ja juhendamisega. Ning jah, Banskos pakutakse radadel ka süüa ja juua.

Bulgaaria suusakuurort on kahekümne uuritu seas konkurentsitult kõige odavam. Talle järgneb Kranjska Gora 370 euroga, olles viiendiku võrra 2015. aastast kallim ning umbes veerandi võrra kallim kui Bansko.

Kuid mitte ainult Ida-Euroopa pole tänavu suusatajatele soodne. Ka neli Itaalia suusakeskust, mida uuriti, on kas odavnenud või möödunudaastase hinnataseme säilitanud. Sestriere asub maksumuse järgi kolmandal kohal, eurotsoonis aga koguni esimesel.

Traditsioonilistes suusaparadiisides Prantsusmaal, Austrias ja Švetsis on hinnad lumepallina kasvanud.

Briti suusahuvilistel tuleb tänavu Austrias viiendiku ja Prantsusmaal neljandiku võrra rohkem raha välja käia kui mullu.

Šveits on endiselt kalleim suusapuhkuse paik, hõivates kallimate keskuste nimekirjas neli esimest kohta. Kuigi hinnad on võrreldes 2015. aastaga samale tasemele jäänud.

Allikas: www.lonelyplanet.com