Selleks, et airBalticu VIP staatust saada ning hoida, tuleb aastas lennufirmaga lennata 60 korda. Kui n-ö kogumisaasta läbi hakkas saama, oli taanlasel Morten Nielsenil puudu 21 lendu, et VIPiks saada. 39 korda lennanud, mõtles Nielsen, et jõuab veel VIP staatuse ausalt välja teenida. Nii alustas mees oma teekonda Saksamaalt ja hakkas Riia ja Tallinna vahet edasi-tagasi lendama. Olgu mainitud, et kõik lennud tasus mees ise.

AirBalticul ei jäänud mehe tegu märkamata ja Nielsen kutsuti tänutäheks airBalticu treeningbaasi, kus tal avanes võimalus Boeing 737 simulaatorit proovida.

Selline tunnustamine airBalticu poolt tõstatas aga küsimusi, kas lennureisija sellise teguviisi promomine on ikka keskkonnale mõeldes kõige mõistlikum teguviis. Lennufirma on varasemalt väitnud, et hoolib keskkonnast väga. "Teeme selle nimel palju asju, et oma ökoloogilist jalajälge vähendada," rääkis airBalticu tegevjuht Martin Gauss SimpleFlyingule.

Mida sina arvad Morten Nielseni teost ja lennufirma vastusest sellele? Kas sina lendaksid viie päevaga 22 korda puhtalt selleks, et VIP staatust hoida?

Allikas: SimpleFlying