1. Võta tass kohvi Café Ekbergis

Café Ekbergil on pikk ajalugu, mis peegeldub ka selle kohviku võluvas interjööris 1920ndatest. Hubane koht asub linnasüdames, sinna on lihtne jalgsi ligi pääseda. Varajastele külastajatele avatakse koht hommikusöögiks kella 7.30st 10.30ni.

2. Maitsev nädalalõpu hommikusöök Café Fanny´s

Café Fanny klanitud interjööri ja sooja atmosfääri Sinebrychoffi pargis saab nautida pika hilise hommikusöögi ajal nädalavahetustel (serveeritakse laupäeval ja pühapäeval 10.30st 15.00ni).

3. Astu läbi Eroneni plaadipoest

Eronen avas uksed juba 1977. aastal. Pood pakub laia valikut plaatidest, kui aga sa pole vinüülifänn, siis on poe lahe sisekujundus siiski väärt läbiastumist.

4. Tantsi koos kohalikega koiduni We Got Beef´is

WGB on õdus ööklubi noorematele pidulistele, kes käivad seal tantsimas põhiliselt Punavuori ja Eira kandist. DJ´d toovad endaga plaadid ise kaasa, seega ei pea kuulama pidevalt korduvaid maja oma plaadiliste. Visku rahva sekka ja tantsi koidikuni! Vanusepiir on alates 20ndast eluaastast – ära unusta isikutunnistust.

5. Rahulda oma magusavajadus Karl Fazeri kohvikus

Iga Põhjamaade šokolaadisõber teab, et Soome magusatootja Fazer teeb väga häid šokolaade ja maiustusi. Firma looja Karl Fazer avas oma kohviku Helsingis juba 1891. aastal, see tegutseb edukalt siiamaani. Kohe sealsamas kõrval on ka Fazeri firmapood, kui oled lõpetanud oma maitsvate võileibade ja kookidega.

6. Tee üks suplus Yrjönkatu ujulas

1928. aastal avatud Soome esimene avalik ujumisbassein on 25 meetrit pikk, külastada saab ka aurusauna, puuküttega sauna ja elektrikerisega sauna. Isegi kui sa pole ujumise ega saunafänn, võiks hoonet vaatama minna. See on suurepärane näide 1920ndate klassitsismist. Teisel korrusel asub ka kohvik – soovitame proovida küüslaugutigusid. Pea meeles, et meestele ja naistele on erinevad ujumispäevad: meestele teisipäeval, neljapäeval ja laupäeval ning naistele esmaspäeval, kolmapäeval reedel ja pühapäeval.

7. Maitse väheke Itaaliat Signora Delizias

Kuulsas rohelises Aeoluse majas helsingi lõunasadama lähedal asuv Signora Delizia on väike pood ja kohvik, mis müüb itaalia ning Vahemeremaade toite. Kohvikus saab nautida ka ehtsat itaalia kohvi ja mozzarellavõileiba.

8. Moodsa kunsti annus võta Kiasmas

Helsingi südamest leiad ka Kiasma, Soome moodsa kunsti muuseumi. See on huvitav maamärk, mida on raske mitte märgata. Näituseid on igale maitsele nii Soome kui välismaa kunstnikelt. Tasuta saab sisse iga kuu esimesel reedel kell 17-20.30.

9. Kohtu kunsti- ja arhitektuuritudengitega Latva baaris

Latva on koht trenditeadlikule inimesele. Pakutakse parimaid palasid kohalikelt tootjatelt. See on hea koht nautimaks klaasi veini Soome stiilis tapasega. Kohalikud kunsti- ja arhitektuuritudengid käivad siin tihti aega veetmas.

10. Maitse Soome stiilis "sapast" Juuris

See on veel üks koht, kus saab Soome stiilis tapast ehk "sapast" proovida. Koht asub Latva baariga samas majas. Jurri reklaamib end kui ainult kõige värskema tooraine kasutajat oma söökide ja suupistete valmistamisel.