10. Kolme Risti mägi
Vilniuses asuv Kolme Risti mägi pakub suurepärast panoraamvaadet linnale. Mäel on puidust ristid seisnud 1636. aastast alates. 1916. aastal püstitatud kivist monument lasti Nõukogude võimu poolt küll 1950. aastal õhku, kuid aastal 1989 püstitati ja pühitseti uued ristid.

9. Vilniuse ülikool
Baltimaade vanim ülikool loodi 1579. aastal ning on Leedu suurim. Turistina on võimalik külastada siseaedu, kirikut ning imeilusat vaadet pakkuvat kellatorni. Hoonetes sees on rikkalikult freskosid ning kauneid maale.

8. Koiduvärav Vilniuses
Vilniuse üks tähtsamaid usulisi, ajaloolisi ja kultuurilisi vaatamisväärsusi on Koiduvärava-nimeline linnavärav. Väravat ehitati 1503-1522 ning see on ainus säilinud värav üheksast ehitatust. Valitsuse otsusega lammutati teised 18. sajandi lõpus.

7. Vilniuse katedraal
Vilniuse vanalinnas asuv katedraal on Leedu katoliku usuelu keskmeks. Neoklassitsistlik katedraal on pühendatud pühale Stanislausile ja Ladislausile ning pühitseti praegusel kujul 1783. aastal. Katedraali katakombidesse on maetud mitmeid Leedu valitsejaid, näiteks suurvürst Vytautas Suur.

6. Vilniuse teletorn
Leedu kõrgeim ehitis on 326,5 meetrit kõrge ning valmis 1980. aastal. Torniga on seotud traagilised Vilniuse veresauna sündmused, kus 1991. aasta jaanuaris tapsid Nõukogude sõjaväelased 14 ning haavasid üle tuhande teletorni kaitsnud leedulase. Teletorni kurba ajalugu tasakaalustab kaunis vaade 165 meetri kõrgusel asuvas kohvikus ning pöörlev vaateplatvorm, mis teeb täisringi 45 minutiga.

5. Ristimägi
Šiauliai lähedal asuvale mäele on kogunenud üle mitusada tuhat risti. Arvatakse, et esimesed ristid pandi mäele peale 1831. aasta ülestõusu. Nõukogude ajal käisid võimud mäest buldooseriga üle vähemalt kolmel korral. Aastal 1993 külastas Ristimäge paavst Johannes Paulus II.

4. Gediminase torn
Leedu üks sümboleid, Gediminase torn on ainus säilinud osa Vilniuse ülemisest kindlusest. Torn restaureeriti 1930. aastal ning sinna on võimalik sõita funikulööriga. Loomulikult avaneb sealt ilus vaade linnale.

3. Peetri-Pauli kirik
Vilniuses asuv basiilika on Leedu barokkarhitektuuri pärl. Katoliku kirik valmis 1701. aastal ning on täidetud imeliste stukk-kaunistustega.

2. Püha Anna kirik
Vilniuse vanalinnas asuv katoliku kirik valmis 1500. aastal ning on suurepärane näide tellisgootikast. Püha Anna kirik oli üks põhjusi, miks Vilniuse vanalinn UNESCO maailmapärandi nimekirja võeti. Legendi järgi vaimustus ka Napoleon kirikust nõnda, et soovis kiriku oma peos koju Pariisi kaasa võtta.

1. Trakai linnus
Galvė järvesaarele ehitatud linnust alustas suurvürst Kęstutis 14. sajandi teisel poolel, ehitus lõpetati Vytautas Suure poolt 15. sajandi alguses. Peale Grünwaldi lahingut 1410 kaotas linnus oma sõjalise tähtsuse ning leidis kasutust vanglana. Linnuse 15. sajandi stiilis restaureerimine algas 1951. aastal ning 1962. aastal avati seal Trakai ajaloomuuseum.

Vaata pilte ja inimeste muljeid siit.