Lilleõie moodi auguga padjakene on kasutatav nii ümmarguse peaalusena (avapildil) kui pooleksmurtuna näiteks kaelatoeks istudes magades. Ülipehme, säilitab oma kuju ja väga kerge, et pagasis kaasa võtta. Maksab Amazonis 15 eurot.

Ülilihtne padjatäiendaja on tegelikult lihtsalt üks täispuhutav lisapadi, mille saab pista hotellipadja alla ja kohendada niimoodi padja kõrgust, et oleks mugavam magada. See ei aita liiga kõrge padja puhul, aga liiga madala ja kõva peaaluse teeb mugavamaks. Sobib ka telkimisel. Maksab paarkümmend dollarit.

Pimendavatest silmaklappidest pole alati abi. GloToSleep lisab klappidele ka valgusteraapia - sinised tuled, mida magamamineja näeb, rahustavad aju ja tekitavad unisust. Valgusteraapia programm on pärit idamaistest meditatsioonitehnikatest ning peaks mõjuma juba mõne minuti jooksul. Meditatsiooniklapid maksavad 40 dollarit.

Kui unetuse põhjuseks on liiga kuiv õhk, aitab lihtne veepudelile kinnitatav niisutaja. See kinnitub enamuse tavaliste veepudelite külge, toidet saab USB-st. Kui vaja, võib vette lisada ka lõhna-ainet. Maksab Amazonis 30 dollarit.

Valge müra on teaduslikult tõestatud heliline vahend une soodustamiseks. Muidugi võib otsida selleks ka mõne mobiilirakenduse ja jätta mobiil kogu ööks sahisema, kuid see eraldi seade on kindlam ja koormab vähem reisil vajalikku nutiseadet. Marpac on heaks kiidetud Ameerika uneuuringute asutuse poolt ja kasutusel juba pool sajandit. Valgel müral on veel omadus muid häirivaid helisid summutada. Hind tootja juures 50 dollarit.

Kui igasugused eelmise sajandi vidinad ja USB-asjandused tunduvad liiga tülikad reisile kaasa tassimiseks, aitab muidugi alati ka hea mobiilirakendus, mis aitab magama jääda. IOS-ile ja Androidile on olemas Sleep Genius, Windows Phone´ile sobib näiteks Sleep Well (tasuline ja tasuta versioon). Teaduslikult tõestatud meetodid aitavad mobiilirakendusega sujuvalt magama jääda, iseõppiv programm oskab ka meeldivalt üles äratada. Sleep Genius maksab 4,99 dollarit, Sleep Wellist on ka tasuta versioon (tasuline maksab 3,5 eurot).

Need pole magamisprillid, vaid magamamineku eel vajalikud prillid, kui tahad veel mõnda aega õhtul ekraani taga töötada. Takistades sinist, hoiavad need ära aju segadusse ajamise sinise ekraani taga, mis paneb organismi arvama, nagu tegelikult oleks ikka veel päev. Nii saab enne magamaminekut veel rahulikult arvutiekraani või telekat vaadata ilma, et peaks kartma, et pärast und kohe ei tule.


Peapaela sisse peidetud väikesed kõrvaklapid aitavad magama jääda ja summutada muid väliseid helisid. Lisaks saab peapaela tõmmata ka silmile, kui vaja. Maksavad ligi 40 dollarit ja on tavalise, 3,5 mm kõrvaklapipistikuga.

Väike lavendliõli või muud uinutavat aroomi pihustav seade võib olla efektiivsem kui igasugused silma- ja kõrvaklapid. Töötab nii patareidel kui USB-toitel, ei vaja vett. Selle asemel tuleb vahetada padjakesi, mis aroomiõli imavad.

Lihtne uinutaja töötab põhimõttel, et keskendudes magamajäämisel millelegi muule (kasvõi näiteks lammaste lugemisele), tulebki lõpuks uni. Keskenduda tuleb selle seadme puhul lammaste asemel hoopis pulseerivale valgusele, mida saab uneseadme abil näidata kas lakke või seinale. Hingamine tuleb viia samasse rütmi valgusega, mis hakkab aina aeglasemalt vilkuma, kohandades hingamise rütmi magamise jaoks sobivaks. Hind 50-58 dollarit.

CN Travelleri põhjal