Kaks nädalat enne reisi keskendu broneeringutele ja mõtle, mida on vaja kaasa võtta. Kontrolli üle, kas kõik broneeringud kehtivad ja kas oled kinnitused saanud. Mõtle ka sellele, kas kindel plaan on paigas, kuhu lähed, kuidas sinna saad ja mida teed. Marki sõnul tagab logistiliselt hea plaan hingerahu, sest võid end tunda turvaliselt.

Mõtle ka sellele, kuidas kasutad oma telefoni. Kui soovid reisi ajal kasutada internetti ja kellelegi helistada, siis on mõistlik osta kohalik SIM-kaart, sest nii on soodsam.

Kui leiad aga et reisi vältel pole telefoni palju vaja, siis tasub reisile minna telefoniga, mis on vastupidav ja mille aku kestab kaua. Kui midagi peaks juhtuma, siis igaks juhuks on hea, kui võimalus helistada on siiski olemas.

Paar nädalat enne reisi tasub hoolitseda ka selle eest, et kõik vajalikud esemed oleksid olemas. Uuri, kas sihtkohas on teised elektripistikud: võib-olla vajad elektroonikaseadmete laadimiseks lisaotsikuid. Mõtle ka kõigele muule, mida võib vaja minna: seljakott, vastupidav telefon, rahakott, pagasilukk, pisikesed hügieenitarbed jne.

Nädal enne reisi pane plaan paika, mis saab su kodust. Kas mõni sõber, sõbranna või sugulane käib koduloomi toitmas ja lilli kastmas ning tühjendab postkasti? Vaata üle ka külmkapp ja viska minema või tarvita ära kõik toiduained, mis muidu läheksid sellel ajal riknema.

Tee tähtsatest dokumentidest koopiad (pass, viisad, kindlustuspaberid jne). Võiksid ära õppida ka mõned olulisemad laused kohalikus keeles, sest sugugi mitte kõik ei pruugi kõneleda inglise või prantsuse keelt.

Üks päev enne reisi paki asjad kokku, meenuta lähedastele veel kord, et lähed reisile ja vaata üle, kas sul on olemas vahetusraha ja muu vajalik. Mis puutub pakkimisse, siis mõned eelistavad pakkida ka mitu päeva enne. Kui pakid kohvri või seljakoti aga päev enne, siis tee seda aegsasti, sest nii jääb rohkem aega mõelda kõik läbi.

Kui midagi meenub viimasel hetkel, jõuad veel poest vajadusel läbi käia. Vaata üle ka kõik elektroonilised seadmed, mille soovid kaasa võtta ja kontrolli, et need oleksid laetud. Helista panka ka ja uuri, kas peaksid neid teavitama, et lähed reisile. Mõned pangad võivad pangakaardi sulgeda, kui sellega on tehtud välismaal makse ja neid pole teavitatud, et oled reisil.

Võiksid seadistada ka töökoha meiliaadressi nii, et kui keegi saadab sulle kirju, siis saab kirja saatja teavituse, et oled puhkusel. Teavitusse lisa ka asendaja kontaktandmed.

Üks tund enne reisi ole hoolikas, et ükski vajalik asi ei jää koju. Plaani oma väljumine aegsasti, sest nii ei teki närvilist olukorda, kus pead koduuksest välja tormama. Enne kodust väljumist ühenda igaks juhuks elektriseadmed vooluvõrgust lahti.

Kui oled lennujaama jõudnud ja aega on veel üle, siis võid huvi korral uurida ka erinevate mobiilirakenduste kohta, mis hõlbustavad reisimist.

Allikas: travelandleisure.com