Alljärgnevalt on mõned nõuanded, kuidas reisi valida.

1. Arutle vabalt. Alguses ei ole oluline mitte niivõrd konkreetsete plaanide tegemine kui ideede genereerimine. Sa saad alati hiljem oma soovi täpsustada.

2. Mis loeb enim? Kas tahad seigelda kodu- või välismaal? Õhus, maal või vees? Linna või maale? Randa või mägedesse? Nädalalõpp või kauemaks? Üks sihtkoht või retk liikumises? Kas seiklus, kultuur või lõõgastumine? Kõik kolm?

3. Järgi kõhutunnet. Milline järgnevatest silma jääb? Rooma ja Firenze. Kariibi mere saared. Šveitsi suusakuurortid. Disneyland Pariisis. Kämping Portugalis? Linnuvaatlus Matsalus? Kruiis Vahemerel? Safari Keenias? Shopping Londonis? Nimekiri annab mõned mõtted. See, mis silma jääb, võib olla märk sinu reisisoovist.

4. Sega soove loominguliselt. Väikese leidlikkusega võib üks sihtkoht sobida erinevatele vajadustele. Linnades on olemas peaaegu kõik: tegevust seiklushimulistele, kultuuri, mõnusaid spa-sid. Loodustüübid ei ole küll nende oma elemendis, kuid ka nemad on tavalised võimelised leidma endale sobilikke tegevusi. Ka rannapuhkus võib pakkuda kultuuri - kui valid eksootilise või ajalooliselt huvitava sihtkoha.

5. Ole mitme sihtkohaga reisi valimisel leidlik. Kindlasti sa võid vaadata, kuhu lennufirmad lähevad, kuid võid ka pöörduda reisibüroosse või otsida abi ka selliselt lehelt nagu flylc.com, mis annab võimaluse otsida odavlennufirmade reise Euroopas.

6. Ära välista organiseeritud reise. Tänapäeval on grupireisid pigem seikluse või kogemuse saamine kui ühest kohast teise loksumine suures bussis. Mis iganes su reisisov ka pole, tõenäoliselt on selle jaoks olemas ka pakettreis.