Esialgu on muutused reisijate jaoks ülimalt positiivsed. Briti naela kurss on kukkunud madalaimaks viimase 30 aasta jooksul ja muidu nii kallis Suurbritannia polegi seda hetkel enam.
Ja mõned eksperdid arvavad, et langus alles algas ja läheb kümmekond aastat, enne kui nael oma ostujõu tagasi saab.

Kuna keegi ei oska ette ennustada, mis hakkab juhtuma majanduses, on ärireisijad eriti äraootaval seisukohal ning ilmselt ei tõtta uusi lepinguid sõlmima ja suhteid looma väga innukalt - see tähendab ennekõike ärireisijale suunatud hotellides rohkem vabu tube ja madalamaid hindu.

Mis juhtub lennunduses? Euroopas lendamine on viimastel aastatel tänu Ryanairile ja Easyjetile olnud väga odav. Kuidas EList lahkumine mõjutab lennunduse kokkuleppeid, hindu, lennujaamamakse jne, ei oska veel keegi ennustada. Ka kehtivad praegu euroopa Liidus ühtsed kompensatsiooninõuded reisijatele olukorras, kus reisid hilinevad või jäävad sootus ära. See võib Suurbritannias muutuda ja kardetavasti mitte reisijate kasuks.

Ent vaevalt hakkavad britid edaspidi nõudma viisasid teiselt ELi kodanikelt ning Suurbritannia pole kunagi olnud osa Schengeni visaruumist.

Kas kallimaks läheb aga ka näiteks helistamine Suurbritannias? Euroopa Liidu surve roamingutasude vähendamiseks on olnud suur ja ELi siseselt peaks need kaduma järgmiseks suveks. Kas Suurbritannia tuleb sellega nüüd kaasa? Arvatakse, et sealsed operaatorid jätavad nüüd endale võimaluse roamingu pealt teenida.

Duty Free tuleb tagasi! Igatahes on see väga tõenäoline, et Suurbritannaisse reisides saab edasipidi osta maksuvabalt kaupu - näiteks pudeli veini kaasa toomine võib isegi kuni kaks naela odavamaks minna.

Nõrk briti nael ja palju ebakindlust majanduses ja tööturul tähendab ka seda, et britid ise reisivad vähem, seda nii riigi siseselt kui ka oma lemmik puhkusesihtkohtadesse Euroopas. Kui teile on sümpaatsed samad kohad, mis brittidele - Maroko rannik, Valencia ümbruse rannad ja Costa del Sol Hispaanias, siis väga tõenäoliselt jääb peagi rahulikumaks ka nendes paikades ja hinnad kukuvad.