1. Enne teeleasumist heida pilk lennujaama veebi

Esimesed stressihetked kära- ja rahvarikkas lennujaamas aitab muretumalt mööda saata mõni mugav e-teenus. Tee 24 tundi enne väljumist oma piletite check-in ära juba veebis. Vali meelepärane istekoht kui võimalik, trüki välja pardakaart ja salvesta oma pilet ka mobiiltelefoni.

2. Paki võimalikult väikesed kotid

Lühemale reisile võta kaasa vaid käsipagas, sest lisapagasi eest on paljudel lendudel suured lisatasud. Käsipagasi lubatud suurus tuleb enne järgi kontrollida. Ja muidugi tasub kaasa pakkida huumorimeel ja kannatlikkus, mis ruumi ei võta.

3. Varu lisaaega

Kõige närvilisemad hetked lennureisil on lennujaama hilinemine või pikkades turvakontrolli sabades oma lühikese varuaja ärakulutamine. Muud lahendust siin pole, kui varuda veel rohkem lisaaega. Kui lennujaamas soovitatakse olla paar tundi enne väljumist, siis lennujaama kohalejõudmiseks tuleks ka arvestada paras ummikutega arvestav lisaaeg, eriti suurlinnades. Kui lennujaama saab rongi või metrooga, siis on see kindlam, kui hakata takso või bussiga läbi ummikute tulema.

4. Valmistu turvakontrolliks

Paki vedelikud eraldi pakki, pea kinni mahupiirangutest. Õnneks peaks vedelike kaasavõtmise piirang varsti leevenema. Terariistu ei maksa käsipagasisse unustada - neist jääb turvakontrollis ilma. Mündid ja metallesemed võta taskutest välja, üleriided pane kastiga turvalindile. Kingitusi pole mõtet enne lendu põhjalikult pakkida, sest turvameeskond võib paluda pakid avada.

5. Kasuta äriklassi ooteruume

Kui ooteaeg lennujaamas ümberistumisel on pikk, tasub ära mõne äriklassi ooteruumi päevapilet. Lounge´is on tasuta söök-jook, vaikus ja rahu. Võimalik on isegi magada.

6. Võta kaasa midagi head, mis meele rõõmsaks teeb

Nii lennukis kui lennujaamas on olukordi, mis meele mõruks teevad. Sellest ei maksa end heidutada, kui kaasas on mõni asi, mis aitab tuju parandada. Selleks võib olla muusikapleier, raamat või film sülearvutis. Muusika jaoks võta kaasa (mürasummutusega) kõrvaklapid ja raamatu lugemiseks kõrvatropid.

7. Hinga sügavalt

Lihtne idamaine tarkus aitab ka moodsas lennujaamas: hinga sügavalt sisse-välja. Mitu korda. See rahustab, tagab ajule vajaliku hapniku ja korrastab mõtteid. Stress hakkabki kaduma.